Кућа Добрих Вести

Login

Отворен конкурс за Балканске новинарске стипендије за 2014

Оцените овај чланак
(1 Глас)

BIRNnnnБЕОГРАД - Балканска мрежа за истраживачко новинарство (БИРН) расписала је конкурс за доделу Балканских стипендија за новинарску изузетност у износу од 2.000 евра на тему "Генерације".

Рок за пријављивање је 5. март.

На отвореном конкурсу биће изабрано десет новинара који ће добити стипендије у износу од 2.000 евра и професионалну подршку за прекогранична истраживања о темама значајним за регион и ЕУ, наводи се у саопштењу.
На конкурс могу да се пријаве искусни новинари из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Румуније, Србије и Косова.
Кандидати које изабере независна комисија добиће стипендије у износу од 2000 евра, као и додатних 2000 евра за трошкове путовања и истраживања, а имаће прилику да унапреде свој рад кроз учешће на семинарима и сарадњу са међународно признатим уредницима.
Како се наводи, њихови чланци биће објављени на енглеском и локалним језицима у "истакнутим регионалним и међународним медијима". док ће аутори три најбоља чланка добити награде у износу од 4.000, 3.000 и 1.000 евра.
Програм реализују ЕРСТЕ Фондација и Фондација за отворено друштво у сарадњи са БИРН-ом, у циљу подршке квалитетном истраживању, повезивању новинара на регионалном нивоу и објективном извештавању о темама које су од кључне важности за читав регион и Европску унију.
                                                                                                                Извор: Кућа добрих вести/БИРН


Последњи пут измењено субота, 25 јануар 2014 00:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија