Кућа Добрих Вести

Login

Концерти младих музичара из Јапана – сав новац за музичке школе у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)


музикаБЕОГРАД - Група младих музичара из јапанског града Фукушиме одржала је синоћ (петак, 28. март) у
Дому синдиката xуманитарни концерт под називом "Тако далеко а тако близу" одакле ће сав новац бити искоришћен за набавку музичких инструмената за музичке школе у Србији, објавили су организатори концерта Ротари клуб Чукарица из Београда и Удружење "Увек са децом" 

На концерту су наступили ученици музичких школа "Фукушима Јуниор Оркестра“ из Јапана, "Ватрослав Лисински“ из Београда, КУД "Крива река“ из Беривојца са Косова и Метохије и КУД "Димитрије Туцовић“ из Београда. Пре самог концерта, у холу Дома Синдиката ће се одржати програм на коме ће учествовати КУД „Талија“, дечји хор „ИСОН“ из Новог Сада и дечји хор“ Вивак“ из Сремске Митровице.

Током боравка у Србији, музичари из Фукушиме ће заједно са уметницима музичке школе „Ватрослав Лисински“ одржати концерте јапанске и српске музике и у другим градовима Србије: 30. марта у Панчеву, 1. априла у Кикинди, и 2. априла у Суботици, најавила је Амбасада Јапана у Србији.

Групу младих предводи професорка Итсуко Теруока, која је организовала низ хуманитарних акција за нашу земљу као што су: донације медицинских апарата и лекова за болнице, помоћ избегличким камповима, набавка лекова за децу са Института за онкологоју Србије, стипендије за ђаке и студенте без родитеља, запошљавање младих са Косова и Метохије и многе друге.

Како је најављено због бројних хуманитарних активности и помоћи нашој земљи, а на основу покренуте иницијативе и одлуке Комисије за одликовања, председник Републике Србије Томислав Николић доделиће професорки Итсуко Теруоке златну медаљу за заслуге.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено субота, 29 март 2014 20:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија