A+ A A-

Позив студентима за стручну праксу у иностранству

Оцените овај чланак
(5 гласова)

globaltalentБЕОГРАД - Свакодневни живот у затвореном окружењу младе људе све више ограничава у личном и професионалном развоју и откривању својих способности, указује организација студената AIESEC и позива студенте завршних година и дипломце да се пријаве за програм плаћених стручних пракси у иностранству.

Више од 50 процената младих у Србији је незапослено, а чак 70 одсто никада није боравило у иностранству дуже од 10 дана.
Оквири понашања и стереотипи који нам се свакодневно намећу, разлози су због којих већина младих након завршетка студија за основни циљ поставља проналажење сигурног посла којим ће се бавити дуги период након тога, не дајући себи слободу да се опробају у раду у иностранству и развију своје вештине и способности у интернационалном окружењу, истиче ова студентска организација.

Прихвати изазов, едукуј свет!

Глобал Талент (Global Talent)  је програм стручних пракси у иностранству који студентима и дипломцима пружа прилику за професионално искуство и лични развој у мултикултуралном окружењу радом у компанијама и институцијама широм света.
Едукативне праксе програма Глобал Талент представљају тип стручних пракси у областима које се односе на језичко и предметно подучавање деце и младих људи, а под слоганом Прихвати изазов, едукуј свет.
Ове праксе подстичу развој предавалачких и презентационих вештина, комуникационих вештина и језика, као и професионални почетак предавачке каријере увођењем неформалних метода учења и креирањем јединственог окружења за учење за младе људе.
Програм је намењен студентима завршних година и дипломцима старости између 20 и 30 година са добрим знањем енглеског језика. Рад у интернационалном окружењу као прилика да се знања, искуства и вештине размене са другим културама, данас је једна од кључних ствари која издваја успешне младе људе.

Студенти могу да проведу од три до шест месеци у иностранству

Путем едукативних пракси, студенти и дипломци имају могућност да проведу три до шест месеци у иностранству, радећи у земљама као што су Кина, Турска, Индија, Бразил, Колумбија, Мексико, Русија, Пољска и друге.
Праксе програма Глобал Талент доступне су током целе године и процес селекције је непрекидан. Плата у износу просечне зараде у земљи у којој се пракса одржава, покрива месечне трошкове живота.
Конкретан датум почетка праксе одређује се у договору са институцијом са којом ће студент на пракси сарађивати. За више детаља о овом програму и праксама које пружа, посетите сајт www.globaltalents.rs

AIESEC – глобална мрежа студената

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у више од 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој и остваривање позитивног утицаја на друштво.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 јун 2014 09:33
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани