Кућа Добрих Вести

Login

Радионица „Уметност запошљавања“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

eeeeeeБЕОГРАД - Регионална акција за уметност, културу и унапређење здравља – REACH позива све заинтересоване учеснике на једнодневну радионицу “Уметност запошљавања” која ће се одржати 2.априла у Културном центру RЕX.


Радионица представља прву активност пројекта “Уметност запошљавања” који има за циљ да кроз активности у виду радионица, позоришног тренинга, пословне тренинг обуке а потом и завршног округлог стола оснажи и пружи различите вештине и искуства младима, али и понуди решења о процесу и значају запошљавања првенствено припадника угрожених група, најавила је Канцеларија за младе.


Једнодневна радионица 2. априла окупиће заинтересоване младе, незапослене, оне који се осећају угроженим којима ће се током читавог дана представљати предавачи из различитих сегмената друштва укључујући цивилни, бизнис и јавни сектор.


Предавачи ће присутнима представити и укључити их у различите могућности и путеве до запошљавања. Учесници ће имати прилику да уче и сазнају од великих успешних компанија и система, предузетника као потенцијала ка личном активном укључивању на тржиште рада. Упознаће и различите примере позитивне праксе појединаца и група са којима се могу идентификовати, потенцијално повезати и добити подршку око личних идеја.


Управо обједињавањем различитих приступа и обука, коришћењем неформалног образовања, примерима позитивне праксе, креативности и различитих уметничких форми, као и конкретним техничким сазнањима покушаћемо да омогућимо учесницима да током реализације активности пројекта заправо и дођу до конкретног запослења.


Следећа активност пројекта у организацији и реализацији стручњака REACH организације, биће четвородневни позоришни тренинг где ће се уз коришћење позоришних методологија, креативности и позоришта као средства за социјалне промене истаћи и инспирисати социјалне вештине учесника (лидерске вештине, интерперсоналне и личне), поспешити самопоуздање и презентационе могућности истих, али и подстаћи тенденција ка преузимању одговорности за сопствени живот.

 

Тренинг ће окупити 10 до 15 учесника.


Такође, учесницима ће бити пружена могућност да у наредном периоду прођу и пословну обуку за конкретна радна места у оквиру Делез Србија компаније у трајању од 3 недеље, а у односу на њихову компетентност и мотивисаност.


Резултати пројекта, а циљ јесте управо оснаживање представника младих, угрожених група, као и конкретно запослење, биће представљени путем округлог стола крајем године.


Пројекат се реализује у партнерству са GRUBB организацијом и подржан је од стране компаније Делез Србија.


Позвани су све заинтересовани, млади, оне којима је потребно запослење, они који желе да раде на себи, који су отворени да сазнају нешто ново и добију нове вештине да се пријаве и дођу на радионицу.


Присуство свим активностима пројекта је бесплатно.


Сви заинтересовни своје учешће (име, презиме, број телефона) могу да потврде путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 31.марта. За сва додатна питања будите слободни да нас контактирате.


Прелиминарну агенду можете преузети OВДЕ.



Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 29 март 2015 16:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија