A+ A A-

Предавање: предузетништво као начин живота

Оцените овај чланак
(0 гласова)

dommmmmБЕОГРАД - Студентска организација Мрежа за пословни развој у оквиру пројекта Школа пословних вештина и у сарадњи са Амбасадом САД и Школом омладинског предузетништва за младе Дома омладине Београда сутра у 18 часова отворено предавање Дру Гиблина, Аташеа за културу Амбасаде САД у Београду.


Дру Гиблин је завршио Универзитет у Чикагу, одсек међународних односа. Његово прво високо образовање стекао је на Универзитету уметности, историје и антропологије. Успео је да два занимања споји у једно као наш нови аташе за културу Америчке амбасаде.


Као изванредно комуникацијски поткован, природни лидер радио је као практикант на студијама случаја у Crawford & Companiju и на маркетингу McCann-Ericksona у Буенос Аиресу. Његова способност да разуме ситуацију предузећа и људи укључених у његов рад је ван премца. Поставља високе стандарде и очекује квалитетне и видљиве резултате како у послу тако и у приватном животу. Као представник службе спољних послова САД-а ради већ четири године.


Предавање Друа Гиблина се одржава у оквиру пројекта Школа пословних вештина, које организује студентска организација Мрежа за пословни развој у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких држава у Србији. Циљ пројекта је да пружи младима знање и вештине са којима се не сусрећу у току редовног образовања, а све како би се смањила незапосленост и како би се унапредило и што боље искористио интелектуални потенцијал младих људи у земљи. Неке од тема којима се Школа пословних вештина бави су: предузетништво, лидерство, дипломатски односи, комуникација, односи са јавношћу, тимски рад, психологија успеха, пословна етика, људска права, локални развој, демократија.


У оквиру пројекта учествовали су бројни домаћи и страни предавачи: др Џон Ленокс (професор са Универзитета Оксфорд), др Јурген Спис (директор института за Хуманистичке науке), Вања Удовичић (министар омладине и спорта у Влади Србије), Ги Ђокен (извршни директор UNESCO центра за мир из Вашингтона), Уве Фредхајм (генерални директор компаније Теленор у Србији), Њ.Е. Нилс Рагнар Камсваг (амбассадор Краљевине Норвешке у Србији), Драгана Ротер (руководилац корпоративних комуникација компаније Вип мобајл) и многи други.


Нова сезона започета је предавањем добитнице Нобелове награде за мир за 2003. годину, др Ширин Ебади из Ирана, које је одржано 22. октобра 2014. године у Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 април 2015 19:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани