A+ A A-

Такмичење основаца „Шта знаш о саобраћају“

Оцените овај чланак
(0 гласова)

decakБЕОГРАД - У Пионирском граду у Београду у недељу 10. маја биће организовано градско такмичење основаца који ће и ове године 46. пут у организацији АМСС, показати знање и умеће у најстаријем и најмасовнијем домаћем ученичком такмичењу познавања саобраћаја "Шта знаш о саобраћају”.

 

Почиње у 9 часова такмичењем у теоријском делу, решавањем саобраћајних тестова, и у 10,00 у вожњи бицикала на полигону спретности, односно на полигону практичног понашања који симулира саобраћајне ситуације са којима се деца срећу у свакодневном животу. Такмичење ће у исто време почети у Београду и 30 округа у Србији.

 

Ученици су, према правилнику, подељени у три старосне групе: А (најмлађи), Б (рођени 2003. 2004. и 2005. године) и Ц (рођени до 2002. године). Основцима ће се у недељу у Београду, где ће се такмичити по 8 најбоље пласираних из 16 општина, придружити и српски ас Душан Борковић који ће у 14 ,00 заједно са представницима АМСС, доделити победницима награде.

 

После националног финала овог традиционалног такмичења, које ће се у Београду одржати 22. и 23. маја, најбоље пласирани ученици из групе Б (узраст 10-12 година) - две девојчице и два дечака - представљаће Србију на Европском ФИА (Светска аутомобилска федерација) првенству које се ове године одржава од 03. до 05. септембра у главном граду Аустрије, Бечу. У јакој конкуренцији вршњака из целе Европе, наши основци ће други пут узастопно бранити титулу шампиона.

 

Такмичење “Шта знаш о саобраћају” је званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја и има подршку Друштва наставника техничког образовања Србије Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 мај 2015 22:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани