Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за "Mладе хероје"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

youthEXIT фондација у сарадњи са НИС-ом, наставља вишегодишњу кампању „Youth Heroes“, која промовише позитивне узоре у друштву.

 

EXIT, као један од најистакнутијих светских фестивала и НИС, најуспешнија компанија у Србији, покрећу јавни конкурс са циљем да пронађу младе, истинске хероје међу нама.

 

Траже се вредни и успешни појединци из укупно пет области: образовања/науке, предузетништва, друштвеног активизма, културе/уметности и креативних индустрија, који ће добити вредне поклоне и заслужену промоцију од стране EXIT и НИС-а.

 

Конкурс ће бити отворен од 2. до 23. новембра, а у децембру ће бити проглашено којих петнаест кандидата (по три најбоља из сваке области) ће добити признање “Youth Heroes”.

 

Жеља покретача конкурса је да се млади хероји у Србији извуку из анонимности, представе јавности и промовишу како би постали инспирација, понос и узор за целе генерације. То су сви они млади људи који стварају у тишини и постижу велике успехе, освајају медаље на међународним научним такмичењима, унапређују своју локалну заједницу, стварају врхунска уметничка дела, осмишљавају креативне подухвате и покрећу успешне компаније, а опет су недовољно видљиви.

 

Жеља и визија заједничког пројекта Еxита и НИС-а, је да ови млади хероји буду амбасадори свих нас и да кроз своје личне примере представе будућност на делу. Резултат вишегодишњег пројекта „Yоутх Хероес“ и његове активне промоције позитивних узора младима, може да стимулише долазеће генерације да активно учествују у друштву које вреднује знање, креативност и рад.

 

Право пријаве имају сви млади са држављанством Србије или са пребивалиштем на територији Републике Србије узраста од 15 до 30 година који имају посебна достигнућа, награде, признања из области образовања/науке, предузетништва, друштвеног активизма, културе/уметности и креативних индустрија. Пријавни формулар доступан је сајту www.exitfest.org, а пријаве са конкурсним обрасцем слати на email Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 23. новембра 2015. године.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 11 новембар 2015 19:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија