Кућа Добрих Вести

Login

Забавно-едукативни центар Виминациум Авантура отвара се на лето

Оцените овај чланак
(1 Глас)

VIMANACIUMMMMMMБЕОГРАД - Забавно-едукативни центар Виминациум Авантура, у оквиру једног од највећих европских археолошких налазишта код Пожаревца, на лето ће бити отворен за децу од 10 до 17 година, најављено је из Виминациума.



У оквиру тог центра ће на аутентичан начин бити оживљен простор некадашњег античког града Виминациума, где ће се наћи реплика римског војног логора и специјални легионарски полигон са препрекама, као и авантура парк.

Млади кампери имаће прилику да се на локалитету старом више од 2.000 година, кроз интересантне и интерактивне едукативне радионице, упознају са науком као што је археологија, антропологија, палеонтологија и астрономија, са старим занатима и многим другим извиђачким вештинама и техникама самоодбране.

Пројекат Виминацијум Авантура реализује се у сарадњи са Виминациум Фондацијом, археолошким парком Виминациум и Археолошким институтом. Изградњу полигона легионара и авантура парка финансијски је подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација, кроз Туристичку организацију Пожаревац.

 

Извор: Кућа добрих вести/Туристички свет


Последњи пут измењено понедељак, 30 април 2018 00:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија