Кућа Добрих Вести

Login

Град Београд расписао конкурс за подстицаје у пољопривреди

Оцените овај чланак
(2 гласова)

PortadadfdfdfdfdfГрад Београд je расписао конкурс за подстицаје у пољопривреди у вредности од 193.510.000 динара.

Подстицајна средства додељују се у области механизације, сточарства, пчеларства, воћарства и повртарства.

 

Право на доделу подстицајних средстава може остварити физичко лице – носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

 

Рок за достављање пријава по јавном позиву је 30. јун 2020. године.

 

“Сваке године увећавамо средства намењена пољопривредницима. Рецимо, 2015. године започели смо са доделом подстицајних средстава у области пчеларства и тада су субвенције износиле свега два милиона динара, док данас та средства износе 30 милиона динара“, поручио је Горан Весић, заменик градоначелника, тим поводом и додао да то директно утиче на развој пољопривреде.

 

Такође, број кошница у Београду је 2009. године износио 24 хиљаде, а данас их је 48 хиљада, што је значајно ако се зна да је Србија 2018. године извезла мед у вредности од 10,4 милиона евра, односно 2.740 тона, истакао је Горан Весић.

 

“Највише подстицајних средстава опредељено је за набавку трактора и пољопривредних прикључних машина у износу од 113.510.000 динара, као и за мере противградне заштите у износу од 40 милиона динарa“, рекао је Весић.

 

Весић је прецизирао да мере подстицаја за пољопривреднике, које даје Град Београд, представљају додатне мере у односу на подстицаје које Министарство пољопривреде даје пољопривредницима.

 

Извор: Београд инфо


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија