Кућа Добрих Вести

Login

Породични дан на Новосадском сајму

Оцените овај чланак
(3 гласова)

traktoriНОВИ САД - На јубиларном 80. Међународном пољопривредном сајму, данас је Породични дан, што је новина коју је управо на овој манифестацији, први пут увео Новосадски сајам.

Пољопривредни сајам може само данас да посети породица са једном купљеном дневном улазницом која кошта 500 динара. Купљена карта, важи за комплетне породице – родитеље и децу до 16 година. Улазнице за Породични дан се купују на улазу код хала 5 и 7.
Пољопривредни сајам одржава се до петка, 24. маја, на Новосадском сајму, а радно време је од 9 до 19 часова.

Србија је зелена башта Европе

Јубиларни 80. међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, јуче је свачано отворио председник Владе Србије Ивица Дачић који је том приликом нагласио да преокрет у пољопривредној производњи Србије може довести до бржег развоја земље у целости.
Србија је велика, зелена башта у Европи, "по својим предиспозицијама, локацији, квалитету земљишта, климатским условима, а рекао бих и високом квалитету стручњака, али је далеко да буде гигант у области пољпривреде. То је велика развојна шанса и прилика да се такво стање преокрене”, рекао је Дачић на свечаности одржаној у Аули Новосадског сајма.

                                                                     dacic
Премијер Србије је најавио да је у току припрема Стратегије развоја пољопривреде Србије од 2014. до 2024. године. Та стратегија, како је предочио, садржи план развоја пољопривреде у периоду од десет година, усклађен са политиком Европске уније, а која би требала да буде усвојена до краја године.
“Наш циљ је ставарање конкурентне пољопривреде, јачање руралног развоја, интензивирање производње и производња хране високог квалитета, уз висок степен очувања животне средине”, рекао је, између осталог, Дачић.

Пољопривреда Србије има чиме да се поноси

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Горан Кнежевић рекао је на отварању сајма да је Међународни пољопривредни сајам прилика да се представе нова знања и технологије и да сви који дођу са њега оду много богатији и задовољнији.
"Пољопривреда Србије има шта да покаже и чиме да се поноси. Наша жеља је да на Сајму усвојимо нова знања и нове технологије које ћемо касније моћи успешно да применимо", рекао је, између осталог, Кнежевић.
Министар пољопривреде Хрватске Тихомир Јаковина истакао је да је та земља поносни партнер овогодишњег Пољопривредног сајма и да се ове године посебно припремила за наступ како би представила најбоље из области пољопривреде из све четири жупаније.
“Сарадња две државе је одлична, а познато је да трговина и бизнис увек пронађу свој пут. Надам се да ће по приступању Хрватске Европској унији, 1. јула, та сарадња бити још боља”, рекао је Јаковина.
На отварању 80. међународног пољопривредног сајма говорили су и министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и генерални директор Новосадског сајма др Драган Лукач који је свим учесницима Сајма пожелео пуно пословног успеха.
Лукач је поводом 90 година Новосадског сајма, током церемоније свечаног отварања Пољопривредног сајма, премијеру Ивици Дачићу уручио јубиларну Плакету.

Данас на Новосадском сајму – 19. мај

У Конгресном центру “Мастер”  Новосадског сајма у програму пословних и стручних активности Клуб привредних новинара организовао је конференцију на тему “Прехрамбена безбедност и сигурност – квалитет и количине (Food safety)”, као и промоција “Агробизнис лидера”.
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас стручни скуп о томе “Како додати вредност пољопривредним производима у Војводини – програм подршке развоју прехрамбене индустрије”.
На Мањежу Новосадског сајма одржава се данас такмичење у вожњи запрега.

                                                    konji

                                                                 

                                                                                                                                    Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 19 мај 2013 13:47
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија