Кућа Добрих Вести

Login

Дочек за јуниорке, освајаче прве светске стонотениске медаље за Србију

Оцените овај чланак
(3 гласова)

bronzaneБЕОГРАД – Јуниорску женску репрезентацију Србије у стоном тенису, чије су чланице Анета Максути и Викторија Тружински освојиле бронзану медаљу у дублу, на управо завршеном првенству света у стоном тенису за јуниоре и јуниорке у Мароку, на аеродрому “Никола Тесла” дочекали су вечерас представници Стонотениског савеза Србије и стонотениског клуба “Нови Сад”.

Бронзаним јуниоркама у категорији парова, које су освојиле прву светску стонотениску медаљу за Србију, као и осталим члановима наше репрезентације Ани Жофији Фењвеши и Ивани Вејновић и селектору Драгану Кљајићу добродошлицу и честитке упутили су секретар Стонотениског савеза Србије Милорад Трпковски и председник Стручног савета Слободан Тасковић.

“Мислим да је направљен невиђен успех освајањем медаље у оваквој конкуренцији. Ни највећи оптимисти се не би усудили да прогнозирају овакав резултат, поготово јер смо победили чак три пара боље пласирана од нашег”, изјавио је селектор Кљајић.

У синглу, реално гледано, додао је он, једино је Максути могла више, јер је подједнаког квалитета била са противницом, но дубл је играла јако добро. “Екипни део смо завршили на месту где квалитететом тренутно и припадамо”.

У дубл конкуренцији су нас престављала два пара: Фењвеши-Вејновић и Максути-Тружински. Након добрих игара Максути и Тружински на Балканском сениорском првенству, у договору са селектером Золтаном Меликом, изменили смо дубл и раздвојили Фењвеши и Тружински, што се на крају испоставило као добар потез, објаснио је “победничку комбинацију” Кљајић.

Он је додао да смо као освајачи бронзане медаље у екипном делу на Европском првенству, стекли право учешћа у свим дисциплинама на Светском првенству, дакле, дубл, сингл,екипно и микс. Прва четири дана првенства (2013 ITTF World Junior Table Tennis Championships 01-08 Decembar 2013, Rabat, Morocco) игран је екипни део, а остатак, сингл, дубл и миx.

Резултати екипно:

„Треба напоменути да је наступало 20 селекција, и да смо били постављени за 13. носиоце, на ком смо месту и завршили такмичење. Једно место нас је делило да будемо носиоци групе и да имамо много лакши жреб, овако смо поразом од Русије пали у борбу од 13-тог до 20-тог места. Првих осам екипа није играло први круг, а победници група од осталих 12 екипа су наставили борбу за медаље са ових првих осам”, предочио је Кљајић.

Све честитке нашим младим стонотенисеркама упућује и Кућа добрих вести. Хвала Вам за још једну радост коју су спортисти донели нашој земљи.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 децембар 2013 01:43
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија