Кућа Добрих Вести

Login

“Organic live fest”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ekokuca1111БЕОГРАД - Уз слоган “Подржимо органско”,а уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Национално удружење за развој органске производње „Serbia Organica”  ће наступити на “Organic live festu” 2017 који се одржава седми пут, 2. и 3. септембра у Београду, у Топчидерском парку.


Произвођачи ће у оквиру изложбених штандова "Serbia Organica"  представити своје сертифиоване органске производе, воће, поврће, јаја, зимницу, брашна, сушено воће итд.


Првог дана фестивала,  2. септембра у интервалу од  14 до 15 бити организована интерактивна радионица са циљем едукације шире јавности о препознавању органских производа и разликовању од конвенционалних и лажних органских, начину проозводње, контроле и сертификације као о заштити права потрошача органских намирница.


Том приликом ће присутнима бити подељени пригодни поклони са производима - органске корпице као и едукативни материјали, најавио је “Serbia Organica“.


Ово је први фестивал одрживог развоја у југоисточној Европи који промовише органску пољопривреду, обновљиве изворе енергије, заштиту животне средине и генерално одрживи, односно органски стил живота.


У сарадњи са ЈП ГСП, биће организован посебан превоз до фестивала и то еколошким “Organic live fest”,   аутобусом на гас, који ће 2 и 3. септембра превозити суграђане од Трга Републике до Топчидерског парка, а саобрачаће на сваких пола сата у периоду од 10 до 20 часова.


Посетиоци ће имати прилику да пробају органску храну, готове органске оброке, да провозају хибридни аутомобил, да сазнају како функционису соларни системи и који су најбољи еколошки и енергетски ефикасни материјали за градњу.


Деца це моћи уживати у јахању коња, игрању у лавиринту од бала сламе и да науче понешто о здравом начину живота.


Часови фитнеса, јоге и осталих спортова саставни су део фестивала.


Музички програм се одвија на јединственој Соларној бини која се једним делом напаја путем соларних панела. Публика ће уживати и у концертима џез, класичне и рок музике као и у извођењу опере.


Генерално, "Organic live" фест представља Србију онакву како ће изгледати у будућности. Дакле ОЛФ представља будућност, са слоганом "Будућност је сада!" позивамо Вас на дружење.


У наставку можете погледати како је то све изгледало прошле године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 27 август 2017 15:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија