Кућа Добрих Вести

Login

Ново стручно појачање у Фудбалском савезу Србије

Оцените овај чланак
(5 гласова)

andrija1Један од најпризнатијих европских стручањака у области припреме и опоравка спортиста професор Андреја Милутиновић нови је члан Фудбалског савеза Србије.

 

Уговор је потписао на четири године и обављаће функцију кооридинатора физичке припреме и рехабилитације А репрезентације Србије, као и свих осталих репрезентативних селекција у ФСС.

 

Професор Милутиновић је рођен 15. августа 1979. године у Крагујевцу. Дипломирао је на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду 2003. године, где је касније завршио и мастер у области спорта и физичког васпитања, уз то има и диплому медицинске школе за физиотерапеуте.

 

У каријери дугој више од две деценије постигао је врхунац у индивидуалном раду са великим бројем фудбалских асова међу којима су актуелни репрезентативци Србије Александар Коларов, Душан Тадић или Александр Митровић. Уз њих на листи се налазе и многа друга позната имена попут Ђанлуиђија Буфона, Мохамеда Салаха или Луке Модрића.

 

Милутиновић је осим индивидуалних имао и клупске ангажмане од којих се свакако издваја период који је провео у једном од најпознатијих клубова на свету, вишеструком прваку Италије и еврпском шампиону Интеру из Милана. Радио је такође у Металисту из Харкова, а био је део стручних штабова репрезентација Русије и Укријине. Пре неколико година имао је ангажман и у младој репрезенацији Србије.

 

-Године озбиљног и успешног рада говоре о квалитету професора Милутиновића који ће бити на једној потпуно новој фукнцији у нашем систему. После неколико разговора које смо председник Славиша Кокеза и ја имали са њим договор је постигнут на обострано задовољство. Имамо велико поверење у његове способности, уз које наравно иде и велика одговорност. Уговор је потписан на дужи временски период у којем очекујемо да ће Милутиновић успоставити један специфичан систем рада, од најмлађих до А селекције, а све са циљем да се рад спортског сектора ФСС-а подигне на још виши ниво – истакао је спортски директор фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 21 јануар 2020 11:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија