Кућа Добрих Вести

Login

Јубиларне 50. МОСИ у Пријепољу

Оцените овај чланак
(1 Глас)


delegacijamosisadomacinimaБЕОГРАД - Предраг Перуничић, државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта примио је  делегацију Општине Пријепоље. У овом граду ће се у јулу 2013. одржати 50. Међурепубличке омладинске спортске игре (МОСИ).


Учествоваћe више од 3.000 спортиста из око 30 градова са тромеђе некадашњих југословенских република, који ће се такмичити у скоро свим олимпијским дисциплинама.
Перуничић је изразио је задовољство што ће Министарство омладине и спорта подржати организацију највеће манифестације аматерског спорта на Балкану, на којој су и он, као и многи наши врхунски спортисти поникли и, потом,  градили успешне каријере.
- Јубиларне 50. МОСИ игре у Пријепољу треба да промовишу спортски дух и заједништво. Важно је да  сарађујемо, да се што више укључио локална самоуправа, али и државне и међународне институције, да би игре што квалитетније организовали. Оне имају изузетну традицију, и негују  праве вредности спорта - истакао је Перуничић.
Састанку су присуствовали и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар, генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, председник Боксерског савеза Србије Велизар Ђерић, представници општине Пријепоље – председник општине Емир Хашимбеговић, председник Скупштине општине Вукосав Томашевић. Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић, такође ће учествовати у организацији игара МОСИ.
Обележавање великог јубилеја поверено је граду Пријепољу, где су 1954.  игре почеле, усвајањем идеје пријепољских студената на Скупштини удружења Савеза студената Југославије  да се у оквиру „Студентске недеље“ организује „фискултурни тромеч“ омладине Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши. Уз поруку коју шаљу, МОСИ су постале олимпијада аматерског спорта, али и база врхунског спорта, која је изнедрила асове од којих би се данас могла саставити моћна репрезентативна селекција. Обновљене су 2001. баш у Пријепољу, граду који је седам пута био домаћин МОСИ.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 21 новембар 2012 16:30
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија