Кућа Добрих Вести

Login

Копаоник домаћин европског такмичења у скијању за жене

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kopaonikskijanjedfdfdfdfСрбија ће бити домаћин престижног европског такмичења у скијању. „Европа куп 2021“ у дисциплинама слалом и велеслалом за жене одржаће се од 22. до 25. фебруара на стази Црна Дубока на Копаонику, најављено је на конференцији за медије у Привредној комори Србије.

 

 

Очекује се 90 такмичара из 20 земаља, а такмичење ће бити организовано уз поштовање свих епидемијских мера.

 

“Значај спортских догађаја за локалну и регионалну економију је немерљив и захтева припрему и развој инфраструктуре, промовише дестинацију и утиче на популарност спорта. Надамо се да ће ово првенство бити почетак стабилизације живота у свим сферама, као и ветар у леђа за све нове догађаје“, рекла је Тијана Маљковић, секретар Удружења за туризам ПКС.

 

“Манифестација Европа куп 2021 посебно је значајна због тренутка у којем се одржава, јер ће нас потврдити као озбиљну, одговорну, сигурну и безбедну туристичку дестинацију. Министарство трговине, туризма и телекомуникација је у протеклих пет година у различите инфраструктурне пројекте уложило 122 милиона динара са циљем развоја туризма на Копаонику. Сва улагања дала су резултате и свака следећа ски сезона боља је од претходне,” рекао је државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Жикица Несторовић.

 

„Част је организовати такмичење европског ранга у Србији. Можемо рећи да је ово историјски догађај, јер се Европски куп организује у Србији први пут након 37 година и верујемо да ће се значај овог такмичења тек осетити, како у скијању као спорту, тако и уврштавањем Копаоника на мапу Међународне скијашке федерације,” рекао је Горан Јевремовић, председник Скијашког савеза Србије. Ово је прави начин да скијање добије своје место у Србији и очекујемо да ће Европа куп 2021 популаризовати овај спорт код нас, додао је Јевремовић.

 

„Довођење Европа купа 2021 само је почетак низа одличних резултата, јер настављамо да се још више трудимо и радимо како бисмо у скоријој будућности довели и Светски куп на неку од наших планина,” изјавио је Дејан Ћика, директор ЈП Скијалишта Србије.

 

Организатори такмичења су Скијашки савез Србије, ЈП Скијалишта Србије и ски центар Копаоник, под покровитељством Међународне скијашке федерације (ФИС) и уз подршку ПКС, Министарства омладине и спорта, Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено уторак, 02 фебруар 2021 09:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија