Кућа Добрих Вести

Login

Обреновац уз стрелце "Палежа"

Оцените овај чланак
(1 Глас)


palezjegorovicsvetlanastankovicvujicicjevticirancicslevaОБРЕНОВАЦ - Општина Обреновац помоћи ће стрељачком клубу „Палеж“, трећем на ранг листи Стрељачког савеза за летеће мете Србије у 2012. да оспособи стрелиште за нову сезону, истакнуто је у току посете делегације СС за летеће мете Србије Општини Обреновац у којој су били председник Драган Јевтић, генерални секретар Светлана Станковић Вујичић и председник клуба „Палеж“ Бранислав Ранчић.


Највећи проблем клуба, како је истакао Бранислав Ранчић, је нерешено питање права коришћења земљишта на коме је стрелиште. Земља је у власништву општине, а дата је на коришћење ПКБ који је, опет, уступио стрелцима.
- Први пут од како радим у спорту, доживео сам да делегација неког савеза дође у посету клубу и види како ради и живи и то је за сваку похвалу – рекао је Иван Јегоровић помоћник председника Општине Обреновац који брине и о спортском динару.- У сарадњи са комуналним и јавним предузећима у Обреновцу покушаћемо да клубу помогнемо да реновира натстрешницу на ватреној линији  и да наспемо шљунком прилазни пут до стрелишта, али је приоритет да, када се заврши приватизација ПКБ, решимо питање корисника терена на коме је објекат.  За сада, колико знам, нема захтева за ту земљу и мислим да стрелци могу да буду мирни и да наставе успешно да раде и у новој сезони.
Драган Јевтић, председник Срељачког савеза за летеће мете Србије је истакао да сјајним стрелцима „Палежа“ треба помоћи:
- Тренирају у веома тешким условима, али су велики ентузијасти, што говоре и успеси у минулој години. Ми ћемо помоћи, ослобађањем од чланарине за младе стрелце као и у логистици, да клуб опстане и настави да живи на понос обреновачком спорту. Циљ савеза је да урадмио колико год је то у нашој моћи да се не угаси ни један клуб у Србији, да помогнемо да још успешније раде, а  новима да стану на ноге. Имамо одличну сарадњу са ловачким удружењима и клубовима и то је драгоцена база за нове стрелце. Били смо у Старој Пазови, после Обреновца планирамо одлазак у Пожаревац, Апатин, Нови Сад...
Председник Палежа Бранислав Ранчић је истакао да клуб има 15 чланова и да је прошле године успео да реализује целокупни програм и учествује на свим куповима, отвореном Првенству Војводине и Првенству Србије.
- Захваљујемо се Општини Обреновац која нам је за програм у 2013. доделила 100.000 динара. То је довољно за три Купа Србије, а још 50.000 динара колико нам је потребно за цео програм покушаћемо да обезбедимо кроз спонзорство, јер ако не учествујемо на свим такмичењима губимо бодове за ранг листу. Многе акције спроводимо о трошку чланова, плаћамо сами гориво, тешко је, али се надамо да ћемо уз помоћ локалне самоуправе и нашег савеза и ову сезону успешно завршити. Учестваћемо 17. марта на „Отварању сезоне“ у Ковилову. Много нам значи и ова подршка општине да уредимо стрелиште и да будемо своји на своме.
Светлана Станковић Вујичић, генерални секретар Стрељачког савеза за летеће мете Србије позвала је Ивана Јегоровића да буде гост на „Отварању сезоне- меморијалу Војислав Ракић“ 17. марта и упозна се са стрелиштем „БГ спортског центра Ковилово“, једним од најбољих у свету које је Европска стрељачка конфедерација дала лиценцу олимпијског тренажног центра.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 10 март 2013 13:51
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија