Кућа Добрих Вести

Login

Додељене награде Града Београда

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gradБЕОГРАД - Традиционалне годишње награде Града Београда додељене су у 19 категорија, а најбољи су избрани између 187 кандидата.
Признање за дугогодишњи рад и трајан допринос развоју Београда добио је Радослав Зеленовић за очување Југословенске кинотеке и њеног реномеа у свету.

Награду за изузетан допринос у реализацији догађаја од значаја за Београд добили су директорка Центра за промоцију науке Александра Дрецун,  проф. др Вељко Поткоњак и Коста Јовановић за манифестацију ,,Дани будућности - роботика".

Олга Кострешевић добила је награду за књижевност и преводно стваралаштво. Она је превела дело ,,Идеје за филозофију повести човечанства" Јохана Готфрида фон Хердера.

За позоришно стваралаштво награду је добио Милош Лолић за режију представе ,,Отело" у Југословеском драмском позоришту, а награду за филм и радио-телевизијско стваралаштво припала је Миладину Чолаковићу за фотографију у дугометражном филму ,,Устаничка улица".

Награда за ликовно и примењено стваралаштво, визуелне и проширене медије додељена је Олги Јеврић за изложбу ,,Материја духа" у Кући легата, док је награду за музику и музичко-сценско стваралаштво добио Премил Петровић за наступ Оркестра без граница на 44. Бемусу.

За друштвене и хуманистичке науке награду је добио др Мирослав Јовановић за дело ,,Срби и Руси XII-XXI век", а за природне и техничке науке Марија Милутиновић, Жељко Радуловић и Снежана Томановић. Златибор Петровић је награђен за дело "Крпељи Србије".

Награда града Београда за проналазаштво припала је Бориши Милетићу за "Еко робот - уређај за чишћење вентилационих канала", за медицину проф. др Зорану Кривокапићу за дело ,,Карцином ректума", а за архитектуру и урбанизам Предрагу Милутиновићу за Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју ,,Сунце".

Награда за пољопривреду припала је Родољубу Лакићевићу из Звечке, а за новинарство Ивану Мрђену, уреднику "Блица" за креативан допринос информисању грађана главног града.

За образовање награду је добио професор Милоје М. Ракочевић за дело ,,Визионарством ка врху - стваралачки пут Милана О. Распоповића", за спорт Милица Мандић за освајање златне медаље на Олимпијади у Лондону, а за херојско дело Тања Драгић и Жељко Димитријевић за освојене златне медаље на Параолимпијским играма у Лондону.

Добитници награда Града Београда за стваралаштво младих за 2012. годину у области науке су: Милош Станковић за пројекат ,,Електрични уништавач корова и делова биљака", а у области уметности, креативни тим оснивача и реализатора фестивала Š.U.N.D..

Добитници награда ,,Светислав Стојановић" су председница Добровољног ватрогасног друштва Котеж Јулија Орозовић за дугогодишњи рад и изузетне резултате остварене у области заштите од пожара и едукацији ватрогасног подмлатка и Ватрогасно-спасилачка бригада Београд за изузетне резултате у области заштите од пожара, спасавања лица и имовине угрожене пожаром, експлозијама, несрећама са опасним материјама, елементарним и другим непогодама.

                                                Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 17 април 2013 11:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија