Кућа Добрих Вести

Login

Мандићева победила у Аликантеу

Оцените овај чланак
(1 Глас)


jteovicbabicmandictbogdanovicАЛИКАНТЕ - Олимпијска шампионка у теквондoу Милица Мандић (до 73 килограма) је освојила златну медаљу на „Шпанија опен“, турниру А класе у Аликантеу.


У финалу победила је Туркињу Татар Нур, олимпијску вицашампионку из Лондона у категорији до 67 килограма, резултатом 2:1.
-Срећна сам због победе и златне медаље. Ово нам је био најважнији тест у овом делу припрема, сигурно и најјачи турнир. Драго ми је што сам имала прилику да се сретнем са Татар Нур, сјајном такмичарком из Турске, али и да одмерим снаге са најбољима на свету. Ипак, ово је само тест турнир за нас, најважније је оно што ће бити у Мексику – рекла је Милица Мандић. – Пре свега се захваљујем мом тренеру Драгану Јовићу на сјајној припреми тактике за све противнице, а посебно у финалу. Хвала и стручном штабу, професору Душану Илићу, Драгану Јаблану и психологу Марији Срећков, Министарству за омладину и спорт, као и Олимпијском комитету Србије и Секретаријату за спорт Београда који су у пуној мери стручно и финансијски подржали мој програм припрема.
Шампионка из Лондона је била апсолутно доминантна у свим борбама, и физички и психички, што је показатељ да полако и сигурно подиже форму пред одлазак на Светско сениорско првенство, које се овог лета одржава у Мексику.
-Одличан резултат у право време. Идемо даље, пред нама је још искушења и потврђивања. Важно је да се сада самопоуздање подигло на  виши ниво. Улазимо у последња два месеца пред одлазак у Мексико и ово нам је заиста требало – рекао је Драган Јовић, тренер у ТКД Галеб, који је и одвео екипу на турнир.
Нинослав Бабић (до 63 килограма) је тријумфовао у две борбе, али је у трећој морао да преда због повреде стопала.
Другог дана Отвореног првенства Шпаније на татами излазе јуниорке Тијана Богдановић (до 46кг), Звездана Богдановић (до 49кг) и Марија Миловановић (до 55кг).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 05 мај 2013 00:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија