Кућа Добрих Вести

Login

Бајина елиминисао Јапанац последњег дана СП

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rvanjekrajslstil2ЗРЕЊАНИН - Дарио Бајин, српски рвач слободним стилом у категорији до 100 килограма, изгубио је од Јапанца Машаире Мијахаре у првом колу на Шампионату света за кадете у Зрењанину, последњег дана такмичења.


Очекивало се да ће Јапaнац проћи до финала и тако “повући” у репесаж Бајина, али га је поразио Гурабанов из Азербејџана који је, касније, освојио бронзу.
-У претходних седам дана имали смо прилике да видимо одлично рвање, различите школе са свих континената и сигуран сам да су наше судије и тренери имали шта да науче од колега из Азербејџана, Јапана, Русије, Турске, Казахстана... Наши момци и девојке, у сва три стила, пружили су максимум на струњачи а то је резултирало са две медаље што је велики успех за наш савез и српски спорт – рекао је Жељко Трајковић председник Рвачког савеза Србије.
Српски млади рвачи освојили су у грчко римском стилу две медаље. Вицешампион је постао у категорији до 100 кг Бобан Живановић, док се у кагегорији до 54 кг бронзом окитио  Миклош Хорти.
Слободним стилом  пето место освојила је српска рвачица Силвија Јановић (категорија до 60 кг). Поражена је у борби за бронзану медаљу од Румунке Кристе Инце са 9:1 и приредила је најпријатније изненађење што се тиче слободног стила.
У првом колу изгубила је од Рамоне Галмабош из Мађарске са 8:0, али је Мађарица отишла у финале и „повукла“ Јановићеву у репесаж. У првом мечу репесажа, Јановићева је савладала је Билијану Дудову (Бугарска) са 6:5, да би у сусрету за бронзу поклекла пред Румунком Инце. Ово је, уједно, била и једина победа у целом српском тиму у слободном стилу.
Коначни пласмани на Шампинату света за кадете у рвању слободним стилом – до 42 кг: 1. Рио Масуи (Јапан) , 2. Јонес Емамичонгае (Иран), две бронзе: Виктор Терзи (Украјина) и Јатин Јатин (Индија). Укупно 16 рвача.
До 46 кг: 1. Пархан Калкенов (Казахстан), 2. Фазил Хасданов (Азербејџан), две бронезе: Такито Отогуро (Јаопан) и Хејролах Гахрамани (Иран). Укупно 20 рвача.
 До 50 кг: 1. Абдулагов Шахбанов (Русија), 2. Махир Амарисланов (Азербејџан), две бронзе: Тоширо Хасегава (Јапан) и Иракли Мкхеидзе (Грузија). Укупно 20 рвача.
До 54 кг: 1. Андреј Јасенко (Украјина), 2. Иман Тасаев (Русија), две бронзе: Јерлан Абилхан (Казахстан) и Јанданбуд Захабазар (Монголија). Укупно 23 рвача.
До 58 кг: 1. Селим Коизан (Туска), 2. Рамаз Зоидзе (Грузија), две бронзе: Махамадали Маиде (Азербејџан) и Урузбег Комаратов (Русија). Укупно 27 рвача.
До 63 кг: 1. Арон Пико (САД), 2. Јухи Фуџинами (Јапан), две бронзе: Бакар Ајубов (Русија) и Тејмур Мамадов (Азербејџан). Укупно 28 рвача.
До 69 кг: 1. Абдулмуслим Махудинов (Азербејџан), 2. Кампан Гхасемпоур (Иран), две бронзе: Тимур Бизоев (Русија) и Алберт Јувценко (Летонија). Укупно 28 рвача.
До 76 кг: 1. Батирбек Цакулов (Русија), 2. Балрај Балрај (Индија), две бронзе: Линус Луцијас ван Рензбург (Јужна Африка) и Али Мојерло (Иран). Укупно 24 рвача.
До 85 кг: 1. Абдул Рашид Садулев (Русија), 2. Мухамед Енес Алтун (Турска), две бронзе: Засуклан Јермембет (Казахстан) и Нурмангомед Гаџијев (Азербејџан). Укупно 24 рвача.
До 100 кг: 1. Знаур Коциев (Русија), 2. Алиасгар Акбаризаринколаи (Иран), две бронзе: Гиви Мачарашвили (Грузија) и Гурхан Гурбанов (Азербејџан)...19. Дарио Бајин (Србија). Укупно 21 рвач.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 август 2013 12:20
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија