Кућа Добрих Вести

Login

Максимовић рвач године у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1rvanjezivanovicimaksimovicБЕОГРАД - Александар Максимовић репрезентативац  београдског Партизана проглашен је за најбољег рвача грчко римским стилом у сениорској конкуренцнији прошле године у Србији. Плакету Рвачког савеза Србије уручио му је на пригодној свечаности у ресторану „Шест топола“ председник РС Србије Жељко Трајковић. Максимовић је био пети на СП прошле године и има сребро са МИ.


Плакету за најбољег кадета примио је Бобан Живановић рвач Партизана. Уручио му је потпредседник РС Србије и директор црно белих Рајко Балтић. Бобан Живановић је лане освојио светскo и европско кадетско сребро.
За најбољег јуниора проглашен је Мате Немеш (Сента) који је освојио 2013. јуниорску бронзу на ЕШ.
Најбољи старији пионир је Бенце Алмаши из Сенте, шампион Србије и победник првог и другог Купа Србије.
Титулу за млађе пионире понео је Никола Дедић (Соко), првак Србије и победник два Купа Србије.
 У слободном стилу број један прошле године био је Заур Ефендијев (Раднички, Београд) пети на ЕШ и освајач бронзаних медаља на МИ и Универзијади.
Најбоља дама лане је била Силвија Јановић, пета на кадетском СП.
- Рвачи Србије су прошле године забележили неколико одличних пласмана, који буде наду да ће нас неко из ове генерације обрадовати у Рију – рекао је у поздравној речи председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић.- Захваљујемо се на изузетној подршци Министарству омладине и спорта Србрије, Олимпијском комитету Србије, Спортском савезу Србије, свим пријатељима рвачког спорта и спонзорима, као и клубовима и тренерима који су радили са нашим најбољим такмичарима.
Потпредседник РС Србије Рајко Балтић истакао је да се прошле године организацијом Шампионата света за кадете у Зрењанину Србија доказала као сјајан домаћин и још једном се захвалио клубу Пролетер, техничком  организатору, на изузетној организацији и гостопримству:
- У овој години рвачки радници у Србији  организоваће у  марту 28. „Геџин меморијала“,  у јуну у Кањижи Превенствo Медитерана за сениоре и кадете и  у августу у Београду Шампионат света за ветеране – нагласио је Балтић.-  То су велике обавезе  али не сумњамо да ћемо уз подршку Минстарства омладине и спорта Србије, ОКС и Спортског савеза Србије, као и клубова домаћина Партизана и Кањиже,  бити успешни на струњачи, али и добри организатори.
1rvanjezivanovicmaksimovictrajkovicbalticdokmanacилорад Докманац, генерални секретар РС Србије, је обавестио да ће 14 најбољих рвача од 9. до 29. јануара бити на припремама на Златибору, а од 8. до 18. јануара 15 кадета на припремама у Старој Пазови:
- Остали смо без селектора јер је Бојан Мијатов из личних разлога крајем прошле године поднео оставку- рекао је Докманац.- Хвала му за све што је урадио за рвчаки спорт и надамо се да ће рвачка организација до краја фебрура решити питање селектора како бисмо у миру почели веома важну годину пошто нас очекује Првенство Европе у Финској и Шампионат света у у Узбегистану.
Припреме на Златибору водиће Сретен Дајмановић, а позвана су седморица рвача зрењанинског Пролетера: Кристијан Фрис, Давор Штефанек, Дејан Франковић, Мате Немеш, Виктор Немеш, Петар Бало и Никола Марковић, тројица рвача Партизана: Александар Максимовић, Бобан Живановић и Бранко Живановић као и Немања Павловић (Нови Сад), Роланд Бин (Спартак), Владимир Станкић (Фрушкогорац) и Миклош Хорти (Херкулес).
- Нисам задоваљан петим местом на СП, очекивао сам медаљу и надам се да ћу ове године „поправити утисак“ – рекао је Александар Максимовић, захваливши са на признању.- Очекујем и да се питање селектора што пре  реши јер нас чекају бројни изазови у 2014.
Бобан Максимовић је први пут позван на припреме са сениорском репрезентацијом:
- То ће бити за мене ново, лепо, искуство. Ове године ћу се такмичити у јуниорској конкуренцији и највећи ривал биће ми брат  Бранко. Обећавам да ћи се максимално трудити да се докажем. Моја циљ је освајање олимпијске визе за Рио да Александар Максимовић не иде сам на тако далек пут ...

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 јануар 2014 17:39
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија