Кућа Добрих Вести

Login

Миљојка и Ружа руше чуњеве и пркосе годинама

Оцените овај чланак
(2 гласова)



1VETERANKENISmiljokairuzanastazamaНИШ - Када је куглање у питању – године нису препрека и њима могу да се бави сви од седам до – 77 година, а то су потврдиле и две куглашице, обе рођене 1942. Миљојка Јовановић из нишког Чаира и Ружа Матијевић из панчевачког Железничара. Миљојка је старија 47 дана од Руже, али су обе капитени својих екипа и спадају међу боље играчице. Када се игра меч између Чаира и Железничара увек играју једна против друге на радост бројних навијача.


Ове године, Ружа Матијевић је донеле поен свом Железничару у јесењем делу Прве лиге Србије – Центар  на куглани БСП у Панчеву управо против Миљојке Јовановић, а у пролећном делу у Нишу, Миљојка је се реванширала Ружи Матијевић и донела важан бод Чаиру за једину првенствену победу у сезони!
Оне су најстарије куглашице у свим лигама у Србији, а верованто и најстарије регистроване активне спортисткиње у свим спортовима! Колики је њихов ентузијазам сведочи и податак да је 14. и 15. марта у два дана Миљојка одиграла две утакмице: првог дана у 18 часова играла је против Јагодине, а сутрадан у 11 часова поново је изашла на стазе и то против Руже у мечу са панчевачким Железничарем. Млађе играчице из Чаира су једва испратиле овај “дупли програм” док је Миљојка могла да одигра истог дана још једну утакмицу.
Прошле године Ружа Матијевић је била чланица ветеранске екипе Железничара која је на Првенству Србије освојила треће место. Била је у четврта појединачно у категорији ветеранки.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија