Кућа Добрих Вести

Login

Додељене "Мајске награде" Спортског савеза Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1majskanagradasvidobitniciБЕОГРАД - Атлетичари Ивана Шпановић и Емир Бекрић, рукометашица Андреа Лекић и млада такмичарка у теквондоу Ана Бајић добитници су „Мајске награде“ највећег друштвено - спортског признања у категорији спортиста из олимпијских спортова које додељује Спортски савез Србије.


 Награде су уручене на свечаности у Дому Народне скупштине Србије, којој су присуствовали Маја Гојковић председник Народне скупштине Србије, Предраг Перуничић државни секретар за спорт, Драган Атанасов заменик министра омладине и спорта, Снежана Клашња секретар за омладину, екселенција Самуел Самсон амбасадор Индонезије, извршни  директор ОКС Дамир Штајнер, директор Завода за спорт  медицину спорта Горан Бојовић, бројни истакнути спортисти, спортски радници, ветерани српског спорта и угледне званце из политичког, јавног и привредног живота Србије.
- „Мајска нагрaда“ је признање које се додељује једном у животу и због тога има посебну тежину – истакала је  у поздравној речи Маја Гојковић.-  Добитници су својим резултатима и радом учинили све грађане Србије поносним. Спортски савез Србије је додељивањем „Мајске награде“ њима одао заслужено признање. Српски спортисти, стручњаци и спортски радници као и сви пријатељи спорта несебично су помогли пострадалима у поплавама, а и даље помажу,  и таквим пожртвовањем можемо само да се дичимо.
1MAJSKANAGRADALEKICАлександар Шоштар председник Спортског савеза Србије истакао је да је ове године било много добитника  што само доказује снагу српског спорта, а Предраг Перуничић државни секретар Министарства омладине и спорта је посебно нагласио да је су и млади дали велики допрнос у успесима српског спорта и то они који су  прошли кроз систем рада са талентима у камповима и спортским савезима, а значајну улогу  имао је и Спортски савез Србије.
У категорији територијалних спортских савеза награде су припале Савезу „Спорт за све„ Војводине („Мајску награду“ примио Милорад Перишић председник) и Савез спортова Крушевца (награду примио Бојан Обрадовић председник).
У категорији клубова награда је припала Ватерполо клубу Црвена звезда  шампиону Србије и победнику Купа Србије 2013, освајачу Лиге шампиона и Супер купа Европе, а ове године поново освајачу „дупле круне“ - шампионата и Купа Србије.
1MAJSKANAGRADASTOJANOVICIBEKRICРастко Јокић, стрелац, шампион Европе  и европски рекордер из Аликантеа 2013. добитник је „Мајске награде“ у категорији спортиста са инвалидитетом.
Драгослав Вишњић, некадашњи атлетичар, сада најбољи промотер „краљице спортова“ и новинар „Спортског Журнала“ и Иван Радошевић  уредник листа „Спорт“ добитници су „Мајске награде“ у области новинарства.
Синиша Несторовић из Пријепоља, један од најагилнијих организатора МОСИ, и професор Душан Митић шеф катедре за рекреацију на Факултету за спорт и физичко васпитање  добитници су „Мајске награде“ за  педагошки рад.
„Мајску награду“  за животно дело добили су слепи шахиста  инермајстор Миленко Чабаркапа, истакнути боксерски посленик  др Мирослав Поповић, један од најуспешнијих боксерских стручњака, некада сјајни такмичар Слободан Лазић и истакнути тениски прегалац, тренер и публициста Радмило Арменулић.
У кагегорiји спортских функционера наградађени су председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић, познати стручњак у каратеу и џиџу џици Страхиња Тепавчевић, председник Ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јелинић и председник Кик бокс федерације Србије Борислав Пелевић.
1MAJSKANAGRADA2Познати српски мотоциклиста Габор Сагмајстер добитник је награде у категорији спортисте из неолимпијских спортова.
У категорији спортских стручњака добитници су ватерполо тренер Дејан Савић,  атлетски стручњак и тренер Емира Бекрића Миријана Стојановић,  тренер Иване Шпановић Горан Обрадовић  и селектор омладинске фудбалске репрезентације, шампиона Европе Љубинко Друловић.
На наградама су се захвалили Емир Бекрић и Велимир Марјановић.
„Мајске награде“ уручили су Маја Гојковић, Предраг Перуничић, Драган Атанасов, Снежана Клашња, Александар Шоштар, Владимир Батез генерални секретар Спортског савеза Србије, Миодраг Маслар потпредседник УО ССС, Жељко Трајковић потпредседник Скупштине СС Србије, Велизар Ђерић потпредседник УО СС Србије и др Дане Корица саветник председника СС Србије.
У уметничком делу наступили су Биљана Крстић и Оливер Њего.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 05 јул 2014 21:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија