A+ A A-

Јубиларни 20. „Дунавски куп” почиње 4. марта

Оцените овај чланак
(0 гласова)
Извор: Кућа добрих вести

dunavskikupНОВИ САД - Цикло крос трком у Новoм Саду, у Студентском парку код Филозофског факултета, у недељу 4. марта у 11 часова, како је најављено, почеће јубиларни 20 бициклистички „Дунавски куп”, најмасовније такмичење рекреативаца и мастерса у региону.

Ове године укупно ће се возити 23 трке и финале 7. октобра у Сремској Каменици. „Дунавски куп” који ужива огромну популарност и у околним земљама, имаће и три „изласка” у иностранство: 11. августа у Тузли (БиХ), 18. августа у Вилањију у Мађарској и 16. септембра у Осијеку у Хрватској.

Промоција 20. „Дунавског купа” одржана је у сали Управе града Новог Сада.

Ева Хатала наша најуспешнија бициклисткиња свих времена, председница клуба „Елит”, организатора овог такмичења, поздравила је бројне госте. Потом је незваничну химну „Дунавског купа” (Ј.Штраус „На лепом плавом Дунаву”), извео камерни оркестар Музичке школе „Јосип Славенски” из Новог Сада, чији су ђаци учествовали и у културно уметничком програму.

Представљене су све 23 етапе и финалне трке са планиметријама и конфигурацијама стаза, као и пратеће менифестације – „Мали Дунавски куп” за децу испод 13 година, „Дунавски парасајклинг куп” за особе са инвалидитетом и Семинар за тренере и бициклисте ветеране и аматере из цикло-туристичке вожње.

И ове године пријатељи трке су Секретаријат за спорт и омладину Новог Сада, БС Војводине, Новосадски сајам, Новосадски маратон, Антидопинг агенција Републике Србије, Цикло свет Србија, ЈКП Пут и Војводинапут-Бачка пут. У организацију су укључени и саобраћајна полиција МУП Републике Србије, медицинска служба, судијски колегијум, фото финиш и озвучење.

Додељено је специјално признање до сада најтрофејнијем учеснику трке Дејану Видаковићу из Сомбора који има три победе, два друга и једно треће место. Уручена је и специјална „Златна амфора” првом победнику 1992. Атили Добу пошто је овај трофеј уведен тек 2000.

Представљене су и званичне мајице трке - жута за апсолутног победника, зелена за најбољег спринтера, плава за најбољег брдаша, црвена за најбољег на хронометар и бела за најбољег возача на неасфалтним подлогама (цикло-кросеви и МТБ крос кантри). Гости су могли да виде и нови трофеј „Велику златну амфору” као и малу за екипног победника, али и трофеј „Петроварадинска калдрма” за укупног победника финалних трка.

Главна награда и ове године биће најмодернији алу-карбон рам са вилама марке „Тригон”, поклон главног спонзора фирме „Цикломанија интернационал”. Ова фирма поклониће најбољима и артикле светски познатих брендова као што су ДМТ, ЛАС, „Новатек”, Микрошифт”, ИБН чејн”. Фирма Виуталикум” наградиће учесника светски познатим суплементима „Био Тек” из САД.

На крају званичног програма промоције, прошлогодињи победник „Дунавског купа” Александар Миуркович из Сремских Карловаца прочитао је текст „Поруке из боце” која ће у недељу пред старт прве трке 20. циклуса бити пуштена низ Дунав, а потом му је глави судија циклуса, Данијела Послончец, национални комесар свечано предала стартни број 1.

Промоцији су присуствовали представници градова Суботица, Сегедин, Тузла, Осијек, Ниш, Ваљево, Бачки Петровац, Ердевик, Хоргош, Кулпин, БСБ, клуба Валекс из Београда и делегација Трке „Кроз Србију”. На пригодном коктелу прослављен је и трећи рођендан Бициклистичког клуба „Елит” основаног 29.фебруара 2000.


Последњи пут измењено четвртак, 30 август 2012 16:42
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани