Кућа Добрих Вести

Login

Донг Донг звони као злато

Оцените овај чланак
(0 гласова)

trambulina-kinez-uvodnaЛОНДОН - Кинески гимнастичар Донг Донг освојио је златну медаљу на трамбулини на Олимпијским играма у Лондону са 62,99 поена. Дмитри Ушаков (Рурсија) са 61,769 поена заузео је друго место. Чун Лонг Лу из Кине са 61,319 поена је освајио бронзу.

Донг Донг је у Пекингу био трећи и има чак шест светских титула. Лу је олимпијски шамион од пре четири године и власник три светска злата.

У спортској гиманстиви у вишебоју за жене олимпијска шампионка постаал је Габријела Даглас (САД) са 62,233 поена испред Викторије Комове (Русија) са 61,973 поена и Алије Мустафине (Русија) са 59,566 поена. Комова која је у квалифакацијама била најбоља, у прескоку је направила грешку у доскоку и на тај начин препустила злато Американки. Судије су биле неправедне преме Рускињи и у партеру тако да је сјајна гимнастичарка морала да се задовољи другим сребром, уз оно у екипном вишебоју.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 август 2012 10:54
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија