A+ A A-

Из Крагујевца “нишане” Кувајт

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1andreapripremekgkuvajtКРАГУЈЕВАЦ - Троје, од четворо, учесника четврте “Велике награда емира од Кувајта” у стрељаштву од 24. до 31. јануара Андреа Арсовић (Партизан) и Стеван Плетикосић (“Чика Мата”) који ће гађати МК и ваздушном пушком и такмичар МК и ваздушним пиштољем Дамир Микец (Полицајац) окупили су се на мини припремама на затвореном супер – модерном стрелишту за МК оружје у Крагујевцу. Четврти учесник Немања Миросављев (Нови Сад) тренира у Новом Саду. У Кувајту ће у стручном штабу бити  Драган Доневић и Горан Микец. Организатори сносе све трошкове.


- Ово су први тренинзи МК оружјем у новој сезони и добро су нам дошли да не одемо у Кувајт а да нико није осетио мирис барута – каже Драган Доневић.- Остајемо у Крагујевцу до четвртка, долазимо на проглашење  најбољих у 2104.  која је планирано за тај дан у 12 часова у ресторану “Петица” а затим у суботу  летимо за Кувајт.
На „Великој награди Емира од Кувајта“  у два учешћа до сада (2014. нису гађали), српски стрелци су имали много успеха. У 2013. су освојили укупно десет медаља: шест златних и четири бронзане. Првог дана тријумфовали су Андрија Златић МК пиштољем и Немања Миросављев ваздушном пушком. Другог дана Андреа Арсовић је освојила злато ваздушном пушком, а Немања Миросављев бронзу МК пушком 60 метака лежећи. Трећег дана  златом су се окитили Зорана Аруновић ваздушним пиштољем и Андреа Арсовић МК пушком тростав, а бронзама Ивана Максимовић (МК пушка тростав ) и Бобана Величковић (ваздушни пиштољ).
У 2012. укупно је освојено девет медаља, четири златне, четири сребрне и једна бронзана. Првог дана у гађању МК пиштољем победио је Дамир Микец, док је друго место заузео Андрија Златић. Другог дана сребро ваздушном пушком освојила је  Андреа Арсовић. Трећег дана  Бобана Величковић је освојила злато ваздушним пиштољем,  а најсјајнијим трофејем окитила се и Андре Арсовић МК пушком тростав 3 пута 20 метака. Зорана Аруновић је освојила сребро  ваздушним пиштољем. Четвртог дана Андрија Златић и Дамир Микец били су први и други ваздушним пиштољем, а Немања Миросављев „бронзани“ МК пушком тростав 3 пута 40 метака.


Последњи пут измењено среда, 21 јануар 2015 10:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани