A+ A A-

Десет нових феномена чекају будуће научнике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FenomennnnnnnnНаучни центар Феномен овог септембра прима нову генерацију полазника који ће кроз низ радионица, занимљивих предавања и узбудљивих научних експеримената истражити десет нових феномена света који нас окружује.

 

Након уписа који је и даље у току, Феномен са новим научним авантурама креће од септембра. Осмишљен тако да радозналцима узраста од 7 до 15 година на стручан и занимљив начин приближи различите појаве, Феномен их из месеца у месец води кроз научну авантуру подстичући радозналост, научно размишљање и истраживачки дух.

 

                                 Fenomennnnnnn

 

Тако ће полазници Феномена бити у прилици да се, већ почетком септембра, упусте у истраживање свемира и свих његових тајни.

 

Октобар је месец резервисан за ћелију, док ће се Феноменова прича даље развијати у новембру кроз изучавање еволуције. Децембар ће бити месец у коме ће пажња бити посвећена вирусима, а јануар ће се бавити нашим невероватним телом у целини. Фебруарска дружења протећи ће у знаку привлачења, март је одвојен за поигравање са импулсима, април за таласе, а мај за звук. Феноменова друга сезона завршиће се у јуну, када ће на научном менију бити светлост и тама.

 

„Феномен представља другу кућу и уточиште заљубљеницима у науку и онима који воле да открију још висе поред онога што им основно образовање нуди. У Феномену као наставник имате потпуну слободу и креативност у предавањима како бисте могли своје знање на што бољи начин да пренесете ученицима, а имате и на располагању све могуће материјале за то“, наводи предавач екологије Јелена Андреја Радаковић.

 

                               decasdkjfd

Феноменове радионице подељене су по малим групама у односу на термин, узраст и интересовање полазника, а прва радионица у оквиру одабраног термина је бесплатна, како би родитељи и деца заједно могли да се упознају са програмом и начином рада.

 

 

Тим Феномена до сада је покренуо две велике градске манифестације – Ноћ музеја и Фестивал науке, као и бројна друга занимљива дешавања и изложбе, а више од десет година баве се едукацијом и организовањем радионица и семинара у области промоције културе и науке. Детаљне информације о Феноменовом програму, сарадницима и упису доступне су на званичном сајту www.fenomen.rs;

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 29 август 2018 14:56

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани