Кућа Добрих Вести

Login

Дер четврти у Брчком у првом делу трке "Бањалука – Београд"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

zolt-1-uvodnaОлимпијски кандидат крагујевачког Радничког Жолт Дер освојио је четврто место на циљу првог дела трке „Бањалука - Београд“ у категорији 1.2 воженог од Бањалуке до Брчког у дужини од 188 км.

- Дер је сјајно возио у веома брзој трци где је просек био преко 45 км на час – каже селектор репрезентације Србије Радиша Чубрић који на оовј трци води екипу свог Металца из Краљева.

- Трку су лако контролисали возачи Адије, пославши рано Фајта у бег. Уз Дера добро су возили и остали српски бициклисти посебно млади Станковић из Металца и Козомара из Партизана који су и сами били у беоговима, тако да у целини утисак може да буде веома повољан јер је Дер освојио и 12 светских бодова.

Ако се по јутру дан познаје добро смо почели олимпијску сезону: Стевић је освојио 48 бодова за победу у укупном пласману у Сочију, сада смо зарадили још 12...

Конкурнција је за поштовање, чак 27 екипа са 170 возача и ова манифестација је једна од најпопуларнијих и најцењенијих у региону.

Први дое трке организовали су вредни бициклистички радници из Бањалуке предвођени Тихомиром и Владимиром Куваљом уз помоћ друштвено спортских
организација града Бањалука и Републике Српске.

Други део трке возиће се у недељу од Бијељине до Београда преко Шапца, Коцељеве, Уба до врха Авале где је циљ око 15 часова. Дужина је 196 км и Чубрић сматра да неће бити „контролисана трка“, како је било у првом делу:

- Све може да се реши у деоници од Шапца према Ваљеву која је и најопаснија. Али, на циљу тешке етапе чека бициклисте успон уз Авалу, тако да ће бити веома узбудљиво и занимљиво до краја.

У Брчком, победника је одлучио спринт веће групе бициклиста који су стигли на циљ далеко пре времена предвиђеног сатницом. Постоље је било пуно Словенаца, победио је Марко Кумп из Адрије испред победника критеријума у петак увече у Бањалуци Луке Мезгеца из Саве и Роберта Јенка из Раденске.

Део трке од Бијељине до Београда организује београдски Партизан у сарадњи са БС Србије, БС Београда и друштвено – спортским организацијама градова Бијељина и Београд, и уз подршку Гармин инфо тима, Дунав осигурања, Беокриомеда и Фармакома М.Б. као и саобраћајне и пограничне полиције и царина Републике Српске и Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 28 мај 2012 12:49
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија