A+ A A-

Ивана Максимовић 13, Андреа Арсовић 18. на Светском купу у Лондону

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ivana-maksimovic-u-londonu-uvodnaИвана Максимовић олимпијка Ноовг Београда Ушћа освојила је 13. место у гађању МК пушком тростав 3 пута 20 метака са 577 кругова (лежећи 195, стојећи
192, клечећи 190), док се друга српска такмичарка, олимпијка Партизана Андреа Арсовић са 574 круга (197, 189, 193) пласирала на 18. место.

Финале је вредело 579 кругова.

-Обе су, да се гађало у нормалним услвима, биле „виђене“ за финале –каже в.д. селктора Горан Максимовић.- Било је, поново, веома хладно, а ветар је дувао као луд. Максимовићева је упала у цајтнот, па није имала времена у клечећем ставу да чека и „лови“ затишја, тако да је ту изгубила финале. Арсовићева је због хладноће имала лошу другу серију у стојећем ставу, само 89 кругова и са четири-пет кругова више и она би се нашла у плеј офу.

Победила је Барбара Енгледер (Немачка) са 686,1 (586) кругова. Најбољом финалном серијом од 102,1 круг Стефани Обермозер (Аустрија) се пробила са
четвртог до другог места са 685,1 (583) круга, док је Кинескиња Ли Ду завршила на трећем месту са 684,2 (584) круга.

Колико су временски услови били лоши у току целог Светског купа сведоче и речи Дамира Микеца који је гађао МК пиштољем дан раније:

- Био ми је ово, сигурно, натежи меч у каријери. Ветар је толико дувао да ми је померао руку, а киша је лила као из кабла сво време. Не памтим да сам се толико смрзао, још су ме због квара на мети пребацили са места 21 на место број четири иза кога је улаз кроз који је, као кроз тунел, пошто нема врата, стално дувало. Од друге серије нисам осећао шаку, толико се смрзла. На крају сам почео да дрхтим и гледао сам само како да преживим. Изненадили су ме доста високи резултати, изгледа да су неки стрелци имуни на хладноћу...Једва чекам да се вратим у Београд, заборавио сам како изгеда када сија сунце...

Последња два дана Светског купа (предолимпијског турнира) у Лондону резервисана су за најелитнију стрељачку дицциплину, тростав 3 пута 40 метака МК пушком за сениоре.

У петак, 27. априла су елиминације и стартоваће Немања Миросављев и Стеван Плетикосић. У колико прегрме, у суботу 28. априла гађаће квалификације, после којих ће осам најбољих одлучивати о медаљама.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 23 мај 2012 16:00
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани