Кућа Добрих Вести

Login

ДАНИ ФИЛОЗОФИЈЕ 2022: Језик симбола

Оцените овај чланак
(2 гласова)

NOVAAKROPOLAСваког трећег четвртка у новембру широм света обележава се Светски дан филозофије.

 

Нова Акропола у Србији из године у годину даје свој допринос овој иницијативи проглашеној од стране УНЕСКА.

 

 

У овом организацији сматрају да је то важно јер постоји много проблема са којима се човек и човечанство суочавају, а једини сигуран начин изласка на светло је повратак људским вредностима и њихово оснаживање.

 

Из богате ризнице човечанства, као тему овогодишњих Дана филозофије, изабрали смо Језик симбола будући да он представља традицију заједничку свим људима.

 

Најмудрије подуке пренесене су нам симболичким језиком, језиком који има моћ да осветли нове хоризонте, додирне душу и улије снагу потребну на путу упознавања самога себе и овладавања собом уз помоћ врлина, како би то рекли стари Грци. Језик симбола је језик смисла, то је језик којим говори природа и сам живот. Из тог разлога морамо се учити да читамо тај језик и продиремо у његова дубока значења.

 

Програм је почео 12. новембра а наставља се 15. новембра у 19 часова предавањем на тему “Симболи – у потрази за смислом”. У четвртак 17. новембра одржаће се предавање и радионица под темом “Платонови митови и симболи”.

 

За све оне који желе да отпочну дубље филозофско путовање, у четвртак 24. новембра биће покренут циклус предавања “Курс практичне филозофије”.

 

Програм предавања

 

уторак 15.11.2022 у 19 часова, предавање

Симболи: у потрази за смислом

 

четвртак 17.11.2022 у 19 часова, предавање

О души – Платонови митови и симболи

 

четвртак 24.11.2022 у 20 часова

Природна филозофија

уводна тема "Курса практичне филозофије" а више информација о курсу и пријаву пронађите ОВДЕ.

 

Сва предавања одржавају се уживо у Бранковој 24.

 

Извор: Кућа добрих вести/Нова Акропола


Последњи пут измењено уторак, 15 новембар 2022 09:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија