Кућа Добрих Вести

Login

Млади јапански тенисери тренирају у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

0202-uvodnaБЕОГРАД - За неколико дана група талентоване деце-тенисера из Јапана допутоваће у Србију на усавршавање код нашег најпознатијег тениског стручњака Јелене Генчић.

Нареднa два месеца Србија ће бити базни логор за двадесетак најталентованијих тенисера Јапана узраста од 12 до 17 година. Са њима ће допутовати српски тренер Бошко Тeшић, који пуну деценију ради на подизању стручности и обуци младих јапанских тенисера у toj делекој земљи, изјавила је за интернет новине “Кућа добрих вести” Јелена Генчић.

Млади Јапанци ће, по њеном програму, радити на два места. Прво ће цела група боравити и тренирати у Панчеву, које им је понудило најбоље услове за тренинг, а онда ће од 1. јула део те јапанске екипе тренирати у тениском кампу Јелене Генчић у Луковској бањи.

"Тиме се наставља наша сарадња са Јапаном, која је започета протекле зиме у Токију. Млади Јапанци ће код нас имати врхунске услове за тренинг, а стручни рад треба да усаврши њихову  технику", сматра Генчић.

Она је предочила да ће јапански тенисери током једноипомесечног боравка у нашој земљи из Србије путовати на турнире у нашој земљи, као и на међународне  турнире широм Европе, али ће им Луковска бања и Панчево бити база за све време боравка у нашој средини.

"Тениски кампови у Луковској бањи ће од 1. јула до 15. августа радити у три смене. У једном турнусу имаћемо по 36 тенисера. Осим наше деце, у Луковској бањи ће боравити и пуно странаца", открила је за “Кућу добрих вести” део плана Генчић.

Искусни стручњак и педагог се, међутим, брине, јер интересовање странаца за камп у нашој бањи из годину у годину расте, али смештајни капацитети ад “Планинке“, која је већ пет година организатор ове значајне школе тениса, не могу да испрате толики прилив заинтересованих.

"Интересовање за наш стручни рад, нарочито међу Јапанцима, је огромно. Луковска бања то не може да испрати. Зато тражимо решење како да примимо сву децу, јер у тој бањи имамо врхунске услове за рад, али недовољне смештајне капацитете", објаснила је Генчић.

У бањском комплексу Луковске бање постоје одлични услови за врхунски рад са младима. Осим три отворена и једног затвореног терена, млади тенисери на располагању имају комплетну медицинску услугу, сауну, фитнес центар, теретану, хидро блок са масажом и све друге пратеће услуге.

"Јапанци су открили да са наших простора излази више врхунских тенисера него из чувене америчке школе коју води Ник Болитијери (Nick Bollettieri). Зато они данас и хрле код нас", сматра Генчић.

Она тврди да се Тениском савезу Србије пружа ретка прилика да изгради тениски центар о коме се деценију уназад прича. Центар би омогућио да наша земља постане регионална и европска база за најталентованије младе играче. Кровна тениска организација,  по мишљењу Јелене Генчић, сада сама то мора да пропозна и да са Јапаном пронађе заједнички интерес.

"Даћу вам пример. Мени су се недавно пријавиле две дево јчице из Јапана, које са мајкама желе да у Србији проведу годину дана на усавршавању. После њих још две породице су изразиле жељу да читаву годину раде са мном у Београду. Плашим се, да ли то смем да прихватим, јер нисам сигурна у домаће капацитете", искрено каже наш познати тениски стручњак.

Зато је то, можда, јединствена прилика да тениска организација искористи интересовање богатог и систематичног Јапана, повеже њихове интересе и наше потребе, и изгради национални тениски центар, од кога би наша деца имала трајну корист.

Јелена Генчић о сарадњи са Јапаном

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2012 13:47
Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија