Кућа Добрих Вести

Login

Вајс незадовољан формом и одзивом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1bojandjurdjicНОВИ САД - Немања Вајс, селектор репрезентације Србије у планинском бициклизму, у извештају о недељној тренинг трци на Поповици навео је да није задовољан одзивом, али и форма већине учесника!


- Слаб одзив намеће закључак да неким бициклистама учешће у репрезентацији није приоритет – каже Вајс. – Такође,  поједини такмичари нису у „тркачкој форми“ а објашњење тренера је да су побољевали и да још нису радили на интензитету као  и да им је то задатак за наредни период.  Због тога сам одлучио да прескочимо „хрватску турнеју“ у априлу, је осим Бојана Ђурђића, нашег најбољег такмичара на планинском бициклу,  нико нема форму да може да освоји УЦИ бодове.
Вајс је препоручио свима да учествују на трци у друмском бициклизму у Новом Саду 6. априла и најавио одржавање још једне тренинг трке 12. или 13. априла у Београду.
- Договорили смо се да Ђурђић, који једини показује да је озбиљније радио, стартује на Ц 1 трци у Алањи 6. априла – истакао је Вајс.- Био је најбољи у апхилу испред Ненада Рабасовића и из зрењанинске Цикломаније и Алексе Марића из Црвене звезде. Код јуниора најбржи је био Андреј Галовић из Партизана, други је био Александар Роман такође члан црно - белих, а трећу Милош Мандић из БК  Нови Сад. Александар Мијатовић из БК Нови Сад претекао је у кадетском апхилу Душана Веселиновића и Андрију Јоксимовића из Партизана.
После апхила вожен је зеједнички пробни круг на крос кантри стази.  У трци, одмах су се одвојили Ђурђић и Марић,  а јуниор Роман је први круг завршио као трећи, што, како је истакао Вајс, показује каква је форма осталих сениора. На половини стазе Марић је почео да заостаје  и Ђурђић је одмакао око 1,30 минута, док су сви остали имали око четири минута слабије време. На циљу Ђуђић – Марић + 2,12 минута, трећи Рабасовић имао је 9,12 минута заостатка!
1aleksandarroman jelenaeric- Разлика између најбољег јуниора Романа и Галовића била је око седам минута што је доста на стази која није претерано технички захтевна – истакао је Вајс. - Прва двојца кадета  Веселеновић и Мијатовић су доказала да имају озбиљан рад за собом и да на њих можемо да рачунамо за трке и у иностранству.
На трци су учествовали бициклисти из Партзана, Радничког - Крагујевац, Прогресива – Београд, Црвене звезде, Једноте – Шид, Цикломаније- Зрењанин, Експресо Јелић – Ваљево, Фанатика - Нови Сад, Вела - Нови Сад и БК Нови Сад. Од 19 позавних дошло је 14, а укупно је било 30 такмичара.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија