Кућа Добрих Вести

Login

Герасименко испао, злато за Декосе и Сонга

Оцените овај чланак
(0 гласова)

dzudo-uvodnaЛОНДОН - Џудиста Дмитри Герасименко (24 године) пореклом Рус, који је у овом олимпијском циклусу постао држављанин Србије испао је на олимпијском
турниру у Лондону у другом колу у категорији до 90 кг.

У првом колу савладао је Ромe Конеa Кинепеју из Обале Слоноваче ипоном и пласирао се међу 16 најбољих.

У борби за улазак у осам, зауставио га је Кубанац Аслеј Гонзалес јукоом.

Златну медаљу у овој категорији освојио је Дае Нам Сонг из Кореје победивши вазаријем у финалу Аслеја Гонзалеса (Куба). Сонг је био тек 11 борац по рејтингу.

Две бронзе припале су Илиасу Илиадису (Грчка) олимпијском шампиону до 81 кг из Атине и број један по рејтингу и Јапанцу Мисаши Нашајами.

У женској конкуренцији до 70 кг Лусија Декосе (Француска) савладала је у финалу Керстин Тиле (Немчака) са једним вазаријем и два јукоа. Бронза је припала, као и у Пекенгу 2008. Едит Бош (Холандија). Други бронзани трофеј понела је Алвеар Јури из Колумбије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 август 2012 14:50
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија