Кућа Добрих Вести

Login

Арсовићева донела светску бронзу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1ARSOVICDOCEKANDReANINARADULOVICJOVANOVICZIVKOVICMIHAJLOVICБЕОГРАД - Андреа Арсовић, која је у екипи са Катарином Бисерчић и Иваном Максимовић освојила бронзу ваздушном пушком на 51. Шампионату света у Гранади допутовала је у Београд са другарицом из сениорске репрезентације Јеленом Живковић, јуниорима  Нином Радуловић и Стеваном Јовановићем и тренерима репрезентације Миром Максимовић и Лидијом Михајловић.


 На аеродрому су их букетима цвећа дочекали потпредседник Стрељачког савеза Србије Обрад Стевановић, председник Стрељачког савеза Београда Миле Ђапић, представници клубова Партизан, Црвена звезда и Полицајац и бројни пријатељи стрељачког спорта и чланови породице.
- За мене је ово било веома успешно првенство, имам екипну  медаљу, петим местом у финалу ваздушном пушком освојила сам  олимпијску визу за Рио и сада имам две године да са мојим тренером Драганом Доневићем  брусим форму за олимпијски трофеј – рекла је Андреа Арсовић.- У све три дисциплине, ваздушна пушка, МК пушка тростав и МК пушка 60 метака лежећи, постигла сам најбоље резултате у овој години уз један државни рекорд. Сезона је била напорна, завршетак ће бити на финалу Светског купа у Габали у Азарбејџану крајем октобра где ћу гађати ваздушном пушком за кристални глобус ИССФ.
Арсовићева је прва освојила олимпијску визу за Рио од српских стрелаца и овако описује финале ваздушном пушком:
- Прво смо освојиле екипну бронзу, потом сам дошла до олимпијске визе да би неколико дана касније то урадила и  Јасна Шекарић. Мало ми је жао за финале, нисам била оптерећена што гађам и за олимпијску визу и кренула сам добро. Уследиле су, међутим,  мале грешке и испала сам из трке за појединачну медаљу. Била сам веома спремна, а на крају су одлучиле нијансе.
1ARSOVICDOCEKSVIZAJEDNOУ гађању МК пушком тростав Арсовићева и Максимовићева су слабо гађале стојећи став и  „испуштена“ је још једна екипна медаља:
- Гађала сам у другој елиминационој групи и нисам знала резукалтате Живковићеве и Максимовићеве, али сам видела да се цела репрезентација сакупила иза места на коме сам гађала и било ми је јасно да одлучујем о екипној медаљи. После  клечећег и лежећег става биле смо друге, осећала сам напетост из публике и  велики притисак. Слабо сам завршила стојећи став са 183 круга и остале смо „кратке“ шест кругова до медаље.
На 51. Шампионату света у Гранди, српски стрелци су до сада освојили три медаље и две олимпијске визе за Рио 2016. Златну медаљу освојила је женска репрезентација ваздушним пиштољем (Шекарић, З. Аруновић, Величковић) док су две бронзане медаље припале женској репрезентацији ваздушном пушком (Максимовић, Бисерчић, Аруновић) и мушкој репрезентацији МК пушком 60 метака лежећи (Плетикосић, Себић, Миросављев).
Олимпијску визу донеле су Јасна Шекарић ваздушним пиштољем и Андреа Арсовић ваздушном пушком. Стрељачки спорт је први спорт у Србији чији су спортисти испунили олимпијске норме.
Последње ће 18. септембра на ватрену линију јуниорке Марта Биреш, Милица Бабић и Тијана Коларик МК пушком тростав.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија