Кућа Добрих Вести

Login

Брнабић и Удовичић са параолимпијцима

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић примили су данас стонотенисере параолимпијце, који су освојили шест медаља на Европском параолимпијском првенству одржаном од 26. септембра до 5. октобра у Лашком, у Словенији.

Премијерка Брнабић честитала је српској параолимпијској репрезентацији на највећем успеху постигнутом по броју медаља на првенствима Европе у овом спорту.

2

"Доказали сте да препреке за успех не постоје. Честитам вам на свим освојеним медаљама“, истакла је председница Владе у разговору. На пријему, којем су присуствовали и тренери и делегација Параолимпијског комитета Србије, премијерка Брнабић и министар Удовичић разговарали су о условима за тренирање и развоју ове трофејне параолимпијске дисциплине.

 

На Европском параолимпијском првенству у стоном тенису, у појединачној конкуренцији, Борислава Перић Ранковић освојила је златну медаљу, а Нада Матрић и Митар Паликућа бронзане.

4

Српски параолимпијци освојили су такође и три медаље у екипној конкуренцији: Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и Биљана Убовић - златна медаља, Митар Паликућа, Мирослав Хома и Милан Зелен (Т5) - бронзана медаља, и Горан Перлић и Борис Стоиљковић (Т2) - бронзана медаља. Са две златне и четири бронзане, наша репрезентација у укупном пласману заузела је осмо место.


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија