Кућа Добрих Вести

Login

"Интелигенција биљака" у Научном клубу Београд

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zeleno40040404БЕОГРАД - Манифестација која се бави животом биљног света отвара се у среду, 15. новембра, а гост Београда је Данијел Шемовиц, познати израелски биолог, популаризатор науке и аутор књиге „Шта биљка зна: водич кроз свет чула“.



У среду, 15. новембра, у Научном клубу Београд, у Краља Петра 46, отвара се изложба „Интелигенција биљака“, која ће, уз пратећи програм, на занимљив и маштовит начин представити живот биљног света.

 

Манифестацију посвећену биљкама организује Центар за промоцију науке у сарадњи са Институтом за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ Универзитета у Београду.



Гост Београда и Научног клуба поводом отварања биће Данијел Шемовиц, биолог, професор Универзитета у Тел Авиву и аутор књиге „Шта биљка зна: водич кроз свет чула”, коју је Центар за промоцију науке превео и објавио. Од 18 часова, Шемовиц ће одржати предавање које је слободно за јавност.

Како биљка чује, види, мирише, осећа додир и оријентише се у простору? Због чега би некога требало да интересују биљке? Ако ни због чега другог, онда барем због чињенице да чине 99 одсто биомасе наше планете. Још један, ништа мање значајан разлог, јесте тај што су обликовале, обликују, а и у будућности ће обликовати састав Земљине атмосфере тако да она буде компатибилна са осталим живим организмима. Без биљака, живот на копну, барем у садашњем облику, не би био могућ.

Поред интерактивне изложбене поставке која ће посетиоцима приближити свет биљака, у Научном клубу Београд организоване су и бројне радионице и предавања. Сваког дана, у Малој сали Научног клуба отворена је Лабораторија у малом, где посетиоци могу посматрати различите интересантне узорке под микроскопима, учествовати у експерименту са проклијавањем различитих биљака и упознати се са Жутим зидом, који пружа приказ фундаменталних разлика између научних радова и бројних шарлатанских и псеудонаучних текстова који се данас могу наћи на сваком кораку, а тичу се биљака.

Радно време изложбе: радног дана од 15 до 20 часова, и суботом од 11 до 17 часова.

 

Манифестација траје до 1. децембра, а улаз за посетиоце је слободан.

Истражите више о програму манифестације ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 11 новембар 2017 23:29

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија