Кућа Добрих Вести

Login

Београдски манифест од 25. до 27. маја на Калемегдану

Оцените овај чланак
(2 гласова)

manifest45454БЕОГРАД - Породични фестивал "Београдски манифест", четврти по реду, ове године се одржава на Калемегдану од 25. до 27. маја. Улаз за све посетиоце је бесплатан.

 

Шетајући кроз 10 фестивалских зона, посетиоци ће моћи да уживају у програмима на пет бина, филмским пројекцијама, туристичкој понуди Србије и региона, забави, разним атракцијама, концертима, винским, пивским и гастрономским дегустацијама...

 

Представници више од 60 општина из Србије ће на маштовит и креативан начин представити своје културно, историјско и гастрономско богатство, а лепоте своје земље представиће и гости из региона: Црна Гора, Словенија, као и Република Српска, која је ове године партнер фестивала, те ће у оквиру посебно осмишљене зоне представити своју туристичку понуду, али и аутентичне националне специјалитете.

 

Дечија зона је уобичајено најшаренија и највеселија, а ове године ће поред бројних интерактивних садржаја и дечијих програма, бити оплемењена и новим друштвено-одговорним акцијама у којима ће мали посетиоци, али и њихови родитељи, сазнати више о значају рециклаже за очување животне средине и безбедности деце у саобраћају.

 

Наиме, кампања „Манифестуј се – свака лименка се рачуна“ биће одржана већ од 11. до 21. маја испред ТЦ Ушће, где ће се прикупљати лименке за рециклажу, а акција ће бити настављена и на фестивалу. Учесници кампање испред ТЦ Ушће ће за предате лименке, преко андроид апликације „Солагро-Будућност рециклаже“ добијати бодове на основу којих ће на "Београдском манифесту" моћи да одаберу награде у вредности сакупљеног броја поена. Организација ове велике и значајне друштвено одговорне акције се реализује у сарадњи са ReCan фондацијом и Ball Packaging Europe.

 

Ове године, по први пут ће бити организован Фестивал домаћих занатских пива и Фестивал вина, где ће се представити неке од најбољих крафт пивара и винарија у Србији. Уживање у богатству арома, текстура и боја крафт пива и вина биће употпуњено и широком гастрономском понудом, али и живим свиркама цовер бендова.

 

Посебну чар и ове године фестивалу ће дати велики шарени летећи балони и изложба великих скулптура од сламе, које ће на лицу места правити најеминентнији уметници из те области.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 мај 2018 12:52

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија