Кућа Добрих Вести

Login

Стевић 21, Каса 105. у времену победника у другој етапи на „Председничкој трци“ у Турској

Оцените овај чланак
(0 гласова)

20120422_ms_tot_015-uvodnaДвојица српских олимпијских кандидата Иван Стевић (Партизан) и Габор Каса (Спартак, Суботица) који возе у мајицама турске профи екипе „Салкано тим“
завршили су другу етапу „Председничке трке“ у Турској (висока 2.ХЦ категорија) у времену победника на 21. односно 105. месту.

Победника 153 километра дугачке друге етапе од Алање до Анталије одлучио је спринт групе од 185 бициклиста од 189 колико их је завршило, сврстаних у 25 професионалних екипа. Славио је Немац Андре Греипел у времену 3:16,04 часова испред Метју Харли Госа (Аустралија) који је био други и у првој етапи и Матеа Пелучија (Италија)..

- Много је возача и велика гужва и мене су просто изгурали у првој етапи па сам налетео на заштитну ограду и направио салто. Добро сам „звекнуо“ главом и раменом, али на срећу ништа нисам поломио – пренео је прве утиске Иван Стевић који у каријери има две етапне победе на ХЦ тркама - 2007. на „Око Џорџије“ и 2010. на „Око језере Ћингхуа“.

- И у другој етапи је било доста гужве, имао сам добру позицију за спринт у финишу, али су моји сувозачи остали позади и после доста гурања одустао сам од спринта да поново не паднем.

Трећа етапа у уторак од Анталије до Елмалија је кратка, само 123 км, али има два брдска циља прве и један друге категорије и немам неке велике амбицији јер нисам још за брда у овом делу сезоне. Припремаћу се за четврту етапу од Фетије до Мармараса од 132 км, која је по мојој мери и где се надам можда и подијуму.

Греипел је преузео вођство у генералном пласману са 6:21,47 часова и има две секунде боље време од Госа и осам секунди предности пред Пелучијем.

Холанђанин Бос, који је победио у првој етапи је четврти. Стевић је 40. са 12. секунди заостатка, док је Каса 116. са 18 секунди слабијим временом од Греипела.

Србија, уз двојицу бициклиста, на овој престижној трци има и двојицу судија. Марко Прочикевић је међународни комесар УЦИ за допинг контролу док је Марко Живановић нацинални комесар, члан судијског колегијума.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 28 мај 2012 12:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија