A+ A A-

Одрживи туризам и посматрање медведа у Националном парку Тара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vikipediaaaaaa45454545Посматрање мрког медведа, прављење пите савијаче по традиционалном рецепту, а затим дегустација заједно са домаћинима у шумском амбијенту или учење ткања заједно са женама из локалне ткачке радионице, само су неки од нових доживљаја које ће посетиоци од сада моћи да искусе у Националном парку Тара.

 

Ако су ваши клијенти жељни јединственог искуства боравка у очуваној природи, желе да подрже локално становништво и истовремено допринесу заштити природе, требало би да испрате представљање чак 23 нове активности и 2 туристичка пакета, заснованих на одрживом посматрању дивљих животиња и промовисању очуване природе (тзв. Wildlife туризам) које могу постати и део ваше туристичке понуде.

 

Промоција ће се одржати у среду 29. маја у просторијама Туристичке организације Србије у Београду (Чика Љубина 8) са почетком у 12 часова.

 

Widlife туризам прераста у врло важну економску алтернативу за мештане који деле животни простор са мрким медведом, а заснива се на упознавању његовиих особина и станишта, као и суживота са овом врстом. На овај начин становници имају директну финансијску добробит, за разлику од масовног туризма који само делимично укључује локално становништво и може имати негативан утицај на природу.

 

У развијању туристичких понуда учестовали су WWF Adria – Светска организација за природу, ЈП „Национални парк Тара“ и локални предузетници, а у оквиру програма „Заштићена подручја за природу и људе“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 мај 2019 11:17

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани