A+ A A-

Хигијена ће бити најважнија при одабиру хотела

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bedhotelbed8989898989При одабиру хотела, гости поред цене најчешће истичу и локацију. Чак и сами хотели у први план стављају свој положај и набрајају све бенефите места добре позиције, како би приволели туристе да одседну код њих.

 

Међутим, тренутна ситуација проузрокована појавом вируса Ковид 19 довела је до заокрета, и приморала да своју предност у односу на конкуренцију другачије истакну. Први међу њима је Сингапур.

 

Хигијена хотела ће у наредном периоду бити један од топ 3 услова у резервисању смештаја, ако не и главни. HotelPlanner портал истиче, да ће се чистоћа у хотелу и процедуре које се спроводе у процес дезинфекције свих соба, чак наћи и у уговору.

 

Велики хотели, додатно ће морати да уложе у своје особље јер велика флуктуација људи може изазвати огромне проблеме, пре свега по здравље гостију, а затим пословање и репутацију самог хотела. Оцене које ће добијати од својих гостију биће од круцијалног значаја за њихово функционисање у будућности. Добро оцењени хотели ће сасвим сигурно искочити у први план, чак и ако локација и цена нису њихов главни адут. Хигијена ће наћи на пијадесталу према проценама до краја 2020. године, а неки предвиђају и током целе 2021. године.

 

Сингапур је новонасталу ситуацију схватио веома озбиљно, и представио је шему хотелима широм света која се састоји од седам тачака. Под називом SG Clean, хотели широм света ће ову налепницу и сертификат моћи да користе како би пружили адекватну сигурност и отклонили све бриге туристима. Замисао је да у наредних два до три месеца, чак 570 хотела и атркација широм света буде покривено овим новим планом регулисања хигијене.

 

План је урађен и осмишљен од стране независне организације КПМГ и потпуно је бесплатан. Хотели ће морати једино да ангажују SG Clean менаџера, чија ће улога бити да спроведе комплетну организацију и тренинге за запослене. Поред тога, водиће се рачуна о начину набавке робе и све то у сарадњи са локалним властима и њховим препорукама.

 

Први хотел на свету, који је добио овај сертификат је Grand Huatt Singapoore. Он је изабран, из разлога што је био место неколико случаја зарежних вирусом Kовид 19 када је приватна компанија одржала састанак између 20. и 22. јануара.

 

Један од најбрже растућих хотелских ланаца у Азији, Парк Хотел Груп, који има шест хотела у Сингапуру се већ налази у процедури добијања сертификата SG Clean. До сада су четири хотела добила сертификат, док се за преостала два чека одобрење.

 

Генерални менаџер One Farrer Hotel & Spa, Гилберт Мадхаван је изјавио да нико не сме да се коцка са овом ситуацијом и олако схвати изазове који се налазе пред сваким хотелом. Он сматра да ће ноншалантност, буквално сахранити сваки хотел и његову могућност опстајања на тржишту.

 

Сматра се да ће SG Clean сертификати, представљати алтернативни метод за повезивање са својим гостима. Истиче се, да ће због брзине којом Сингапур реагује на тренутну ситуацију, ова држава бити један од првих избора за организовање састанака, путовања и других активности.

 

Будућност сектора домаћинства (Housekeeping), више неће бити невидљив, као што је то до сада био случај. Један од главних доказа да је све под конац и на свом месту, у први план ће избацити све запослене у овом сектору и показати њихов допринос у наредном периоду.

 

Извор: Hotelmanager.rs/Туристички свет


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани