A+ A A-

НАГРАДА ПРИРОДИ: Позив за избор најбољег туристичког села Србије 2022

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mokragoraСветска туристичка организација Уједињених нација (UNWTO) расписала је Конкурс за избор најбољих туристичких села (The Best Tourizsm Villages), са циљем да се идентификују најбољи примери иновативног развоја и приступа туризму у руралним областима, како би туризам постао један од покретача позитивне трансформације, руралног развоја и благостања заједнице.

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, позвала је све локалне самоуправе, које се идентификују у области развоја руралног туризма, да се пријаве на конкурс за избор најбољег туристичког села Србије у 2022. години, наведнео је на порталу тог Министарства.

 

„Имајући у виду да је година иза нас била веома успешна и да је Мокра Гора проглашена за једно од најбољих села, и ове године настојимо да свет препозна атракције наших руралних дестинација које на најбољи начин осликавају аутентичност наше културе“, рекла је министарка Матић.

 

Она је истакла да се овим конкурсом подстиче развој иновација и предузетништва, унапређује туристички производ и начин живота заједнице и промоција природних и културних ресурса села у Србији.

 

Конкурс је отворен до 20. маја 2022. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 12 април 2022 10:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани