Кућа Добрих Вести

Login

НАЈЛЕПШЕ ПЛАЖЕ СРБИЈЕ: Скоро па као на мору

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ShutterstockglavnaТемпературе су увелико летње, те је добро знати које су то најлепше плаже наше земље.

 

Белоцркванска језера

 

Белоцркванска језера својом лепотом маме посетиоце из целе државе. Она привлаче скривеним и мирним плажама, добрим проводом и забавом, идеалним ветром за једриличаре. Због седам језера Белу Цркву зову град језера, а најпопуларнија су Градско језеро, Врачевгајско, Шаранско и Шљункара. Остала нису урбанизована, па представљају рај за рониоце и страствене пецароше.

                                                             belacrkvadfdfdfd

 

Златарско језеро

 

Златарско језеро или језеро Кокин Брод је вештачко језеро у долини Увца, између планина Златара и Муртенице, на 10-15 км од Нове Вароши.

 

Златарско језеро је настало 60-их година изградњом бране која је преградила реку Увац код Кокиног Брода и треће је по величини у Србији после Ђердапског и језера Перућац на Дрини. Пловно је својим највећим делом и вожња чамцем по њему је јединствен доживљај. Обала бистрог Златарског језера је уређена са понтинском плажом и базеном за децу, као и тереном за одбојку на песку. У Визиторском центру је могуће окрепити се и попити пиће.

 

Чести гости су бициклисти, планинари, ловци и риболовци.

 

Сребрно језеро

 

Један део плаже на такозваном српском мору је уређен, прекривен шљунком и додатно подељен на два дела. У првом делу плаже можете слободно ставити своје пешкире, док је други део у склопу кафица, где можете изнајмитити комплет лежаљке и сунцобран.

 

Ако волите природну хладовину, можете наћи свој кутак у продужетку плаже на уредно покошеној трави, испод крошње неког дрвета. У сваком случају, дођите раније.

 

При уласку у језеро са плаже вода је веома плитка и дубина се постепено повећава, што је посебно важно родитељима са малом децом.

 

Земунски Лидо

 

Земунска плажа Лидо налази се на северном врху Великог ратног острва на Дунаву. Ово је једина област на читавом острву где је дозвољена било каква урбанизација, док је остатак законом заштићен. Испрва је Лидо настао као дивља плажа која је служила као земунска и новобеоградска алтернатива Ади Циганлији, а до почетка 21. века до плаже је било могуће доћи једино чамцем. Последњих петнаестак година до Лида се долази понтонским мостом, на плажи су и спасиоци и амбулантни бродић. Лидо је под заштитом државе као природно добро од 2005. године. Због дивне вегетације, птица и целокупног окружења многи воле ову плажу, иако кажу да вода није најбистрија.

 

                                            zemunskilido

Бела стена, Панчево

 

Ово прелепо острвце у близини Панчева, на ади Форконтумац узводно од ушћа реке Тамиш, познато је по викендицама, ресторанима, хладовини и нетакнутој природи, а пре свега по дивној плажи са ситним, белим песком. Плажа је уредна, чиста и пространа, савршена за летње спортске активности, али и лешкарење, сунчање. Ту је и део са природним хладом и део на отвореном, на сунцу, а ако бисте да заузмете своје место у хладу у топлим данима, ребало би да пораните јер су велике гужве.

 

Плажа Текија, Дунав

 

У најлепшем делу Националног парка Ђердап, на самој обали Ђердапског језера, под сунцем, чиста, уредна, налази се Текија. Кажу да је то место где је Дунав најлепши.

 

Текија је један од најбољих избора за летовање у Србији најпре због лепе, песковите плаже, али и јер је Текија окружена бројним туристичким атракцијама, знаменитостима и природним резерватима, те је идеална полазна тачка за обилазак.

 

Пескара, Зрењанин

 

На пет километара од центра Зрењанина леже три језера названа Пескара. Због природно чисте воде и атрактивне локације, грађани се годинама тамо радо купају и уживају. Током сезоне ту је и спасилачка служба, а посетиоци могу потражити освежење и у неком од угоститељских објеката. А после целог дана на купалишту увече уживајте у дивном заласку сунца, које се огледа у мирној језерској води.

 

Борско језеро

 

На 17 км од Бора, у подножју планине Црни врх, налази се прави бисер борског туризма. Језеро је настало 1959. године преграђивањем Брестовачке реке. Простире се на око 30 хектара, а дубина воде иде и до чак 48 метара. У летњим месецима вода достиже 25 степени, што је идеално за све који долазе из разних Србије. На обалама језера се налази неколико уређених бетонских, шљунковитих, травнатих и једна пешчана плажа. Свуд около су шуме, зелени пропланци и ливаде. Борско језеро је јако чисто, па је омиљено међу спортским риболовцима источне Србије. На обали су виле, хотели, викендице где можете да потражите смештај.

 

Сремска Митровица

 

Градска плажа у Сремској Митровици, такозвани Бриони, једна је од омиљених локација Митровчана током лета. То је одувек били место доброг провода и оаза одмора, а бројни садржаји спортско-рекреативних и угоститељских објеката довољан су разлог да ово купалиште буде све посећеније. Једна од најлепших плажа у Србији нуди богат садржај и за одрасле и за децу. О безбедности брине спасилачка екипа.

                                                                    sremskamitorivcaslika434343

 

Ердевичко језеро

 

Језеро Брује се налази на излазу из Ердевика према Љуби и својим шармом већ годинама привлачи кампере, пецароше, бициклисте и купаче. Кад су велике врућине, а ви не волите гужву, у близини је и језеро Мохарач, које се, такође, налази у Ердевику. Дубоко је око пет метара, дугачко један километар, а широко 300 м. На путу према Бањи се лагано сужава. Вода у језеру је чиста јер се напаја изворском водом.

 

Друштво ће вам правити и разне птице попут лабудова и патака, а можда видите и чапље и роде. Одмах поред језера се налази и базен, који понекад ради у летњем периоду, а пуни се водом из језера.

 

Извор: Nova.rs

 

 


Последњи пут измењено петак, 01 јул 2022 13:24

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија