A+ A A-

СРБИЈА: Дестинације са препоруком

Оцените овај чланак
(3 гласова)

erjekrjekdfdfdfdfdfdАнализирајући афинитете домаћих туриста који пре свега иду у правцу активног одмора у природи, али и упознавања традиције и гастрономије, Internet Serbia Travel News,  као новинарска туристичка патрола која током целе године са колегама обилазила дестинације Србије, предлаже шта овог пролећа и лета посетити, обићи и видети.

  

Како је боравак на отвореном најтраженији облик туристичког путовања, наш предлог је Крстарење рекама. „КРСТАРЕЊЕ ДУНАВОМ КРОЗ ИСТОРИЈУ“, које обухвата пловидбу до Кладова, излет до кањона реке Вратне и Рајачких пимница, боравак у Еко етно комплексу „Капетан Мишин брег“, повратак до Београда аутобусом уз обилазак локалитета попут Лепенског вира, Голубачке тврђаве и Виминацијума, и пловидба „САВОМ ДО ВИНЧЕ“ и археолошког локалитета „Бело брдо“, центра културе која је трајала преко 1.000 година, доживљаји су који се памте. Добар избор је и посета Специјалном резервату природе ЗАСАВИЦА, дестинацији „Глампинг туризма“, еколошки здравој средини са маштовитом и разноврсном туристичком и гастрономском понудом.

 

За љубитеље туризма на војвођански начин, уз преплитање културе, историје, спортских активности, етно понуде и гастрономије, наш предлог је рута “ПУТ СИРА И МЕДА” која обухвата насеља Жабаљ, Чуруг, Ђурђево и Госпођинце, Голф терене у Жабљу, и посете разноврсним домаћинствима која су отворила врата туристима. Под насловом “Предео где природа грли историју” препоручујемо једнодневни излет кроз општину Пећинци, са обиласком атракција попут реплике традиционалне свињарске колибе у Доњем Товарнику, најстарије очуване сеоске куће у Срему Аксентијевог конака у Огару, Обедске баре, најстаријег заштићеног природног добра у Европи, живописног села Купиново и старог града Купиника.

 

Туристичка организација Војводине одавно је препознала значај винског туризма и за 2023.годину осмислила је руту „Фрушкогорска винска шетња – Фрушка Њалк & Њине“. Вински туризам уз обилазак Рајачких пимница и села Штубик, Смедовац, Рогљево и Рајац, уз све атракције Неготинске Крајине, годишње је избор око 15.000 туриста из целог света.

 

Здравствени туризам на територији општине Куршумлија позитиван је пример споја медицине и савремених велнес и спа садржаја у Пролом, Луковској и Куршумлијској бањи, уз посете Ђавољој вароши и Копаонику.

 

 

Извор: Istnews.com/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 08 мај 2023 13:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани