Кућа Добрих Вести

Login

Путовања у срцу – порука 35. сајма туризма

Оцените овај чланак
(6 гласова)

img_2452БЕОГРАД - “Путовања у срцу”, порука је предстојећег 35. Међународног сајма туризма, чија је овогодишња земља партнер – Немачка, а регија партнер – Будва, најавили су данас организатори ове највеће туристичке манифестације у Србији и Југоисточној Европи. 

Сајам туризма ће, заједно са још три сајамске манифестације – хотелијерства, сувенира и вина, бити одржан на Београдском сајму од 21. до 24. фебруара и настојаће да пружи свој допринос овогодишњем важном  цивилизацијском јубилеју – обележавању 17 векова Миланског едикта, истакнуто је на данашњој конференцији за штампу у хотелу “Метропол палас” у Београду.

Државни секретар министарства финансија и привреде Горан Петковић је нагласио да је за Србију велика част да је тако значајна туристичка земља – Немачка,  прихватила да буде партнер Београдског сајма туризма и најавио долазак министара туризма више земаља у нашу престоницу, међу којима први пут и министра туризма Ирака.

 

У знаку културе и јубилеја Миланског едикта

 

“Путевима Римских императора” и град Ниш (Наисус), у којем је рођен Цар Константин и где је потписан Милански едикт, као и древни Сирмијум – данашња Сремска Митровица, где је овај римски цар владао, биће туристичке руте од посебног значаја у овој години у Србији, речено је новинарима.

“Желимо да Србију експонирамо на нови начин, да што више људи искористи предности које наша домовина пружа”, рекла је Гордана Пламенац, директорка Туристичке организације Србије (ТОС).

Због тога је овогодишњи сајам туризма у знаку културе, а у светлу поменутог великог историјског јубилеја на штанду ТОС-а биће организовано више презентација, међу којима је и “Campus Constantinus” и филма “Константин велики”.

Заједничка сарадња је оно што представља “дух Европе”, рекла је Пламенац, захваљујући се Немачкој националној туристичкој организацији што је прихватила да буде партнер овогодишњег сајма туризма, а под покровитељством Европске комисије.

Директорка ТОС-а је најавила и пројекат омладинског и дечјег туризма у функцији одрживог  руралног развоја у Јадранско-Јонском региону, као и трећу по реду конференцију студената туризма са Универзитета из више земаља.

 

Немачка – земља партнер

 

Петра Хедорфер – извршни директор Туристичке организације Немачке је рекла да је велика част и задовољство што су одабрани да буду земља партнар 35. сајма туризма у Београду и што им је дата шанса да представе туристичку понуду своје земље. Она је предочила да је Србија за немачке туристе једно од седам најомиљенијих дестинација и као добру вест истакла да је значајно повећан и број гостију из наше земље у Немачкој.

img_2513

 

Следећа станица Београд

 

Дејан Веселинов, директор Туристичке организације Београда је предочио да ће њихов штанд бити велики информативни туристички центар на Сајму, с обзиром да управо преко ове манифестације у наш главни град долази велики број страних гостију, међу којима су Немачки други по бројности.

ТОБ ће и ове године на Сајму Београд представити као градску дестинацију, уз већ познати “сити брејк” пројекат који реализују у сарадњи са “Јат Ервејзом”, аеродромом “Никола Тесла”, 17 домаћих туристичких агенција и 22 хотела. Позваћемо госте да дођу у Београд под слоганом „Следећа станица Београд“.

Новинарима се обратио и пројект менаџер Београдског сајма туризма Никола Андрић позивајући све заинтересоване да дођу на сајам и упознају се са лепотама разних земаља и понудом туристичких агенција и туроператора за предстојећу сезону, као и са новим винима која су претходних годину дана створена на тржишту Србије.

 

Први пут туристичка понуда Кубе

 

Новитет је да ће се међу више од хиљаду излагача из 46 земаља света, на београдском Сајму туризма први пут представити Куба са својом егзотичном туристичком понудом. Међу земљама које увек радо промовишу своје атрактивне туристичке дестинације биће и Грча, Турска, Египат, Црна Гора, Македонија, Бугарска, Словенија, али и Бразил и Индонезија.

Посетиоце очекују и многобројне награде, а само неке од њих су романтично путовање за две особе у Беч, Истанбул или Будимпешту. Потребно је да се заинтересовани укључе у игру на друштвеној мрежи фејсбук (facebook.com/sajamturizma).

Сајам туризма се ове године прикључује обележавању Светског дана деце оболеле од рака, и то донацијом Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака НУРДОР. Прошле недеље, у ту сврху подељено је хиљаду лицидерских срца,  а свако ко донесе срце на билетарницу, има 50 одсто попуста на цену улазнице.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 19 фебруар 2013 21:45
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија