Кућа Добрих Вести

Login

Балаж Ковач најбољи играч финала Купа Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

kss-uvodnaСтарији кадет Еђшега из Бачке Тополе Балаж Ковач, иначе и омладински репрезентативац, био је играч финалног турнира Купа Србије за младе куглашице и куглаше у Бањи Јунаковић на коме је учествовало по осам најбољих у свакој категорији после шест купова градова. Оборио је 612 чуњева и тријумфовао испред друга из репрезентације Игора Ковачића (Црвена звезда БН Бос) који је срушио 603 чуња.

Њих двојица су једини пребацили границу од 600 чуњева на радост селектора омладинске репрезентације Војка Павловића. Треће место припало је у овој конкуренцији Алмошу Фекетеу (Еђшег) са 572 чуња. Ковач је прошле године у финалу био трећи у конкуренцији старијих кадета.

Најуспешнија старија кадеткиња је омладинска репрезентативка новосадског Радничког Маја Ћукић са 551 чуњем. Тања Славнић са 539 и Нина Каћански (обе Војводина, Бачко Градиште) са 528 чуњева освојиле су друго и треће место. Ален Кујунџић (Црвена звезда БН Бос) славио је код млађих кадета са одличних 585 чуњева испред Норберта Ерњешија (Јединство) са 579 и Борислава Рогића (Технохемија, Београд) са 670 „дрва“. Кујунџић је и прошле године био најбољи млађи кадет.

Хермина Лукач, млађа кадеткиња Војводине из Бачког Градишта победила је у овој конкуренцији са 558 чуњева. Друго место припало је Санели Милосав из зрењанинског Кристала са 551 чуњем, а треће Ангели Золнаи (Ада компјутерс, Нови Сад) са 539 чуњева. После три узастопне титуле у конкуренцији пионирки, Хермина Лукач се окитила златом и у старијем узрасту. Санела Милосав је прошле године освојила титулу у категорији млађих кадеткиња.

Ада компјутерс има и најбољу пионирку Вању Таталовић, која је оборила одличних 559 чуњева, што је најбољи резултат финала у женској конкуренцији.
Прошле године је била трећа. Бригита Золнаи (Јединство, Нови Бчеје) је са 482 чуња друга а Маша Грујић (Банат, Зрењанин) трећа са 478 чуњева.

Душан Зурковић (Врбас Дана) је најбољи пионир са 534 чуња. Божидар Јуришић, пионирски репрезентативац Кристала са 518 чуњева освојио је друго место, Андреј Милутиновић (Ниш пут) је био трећи са 510 чуњева.

У куповима градова учествовало је неколико стотина младих куглаша и куглашица, а организатор је био КС Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 19 мај 2012 18:21
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија