Кућа Добрих Вести

Login

Следеће суботе Сајам пеглане кобасице у Пироту

Оцените овај чланак
(5 гласова)

sajammmmmБЕОГРАД/ПИРОТ – Јединствена гастрономска манифестација - Сајам пеглане кобасице у Пироту, биће одржана ове године 25. јануара, у дворани „Кеј“. 

Ова приредба, поред промоције има за циљ и да пиротска пеглана кобасица заштити географско порекло и да се манифестација уврсти у регистар сајмова Министарства пољопривреде од националног значаја.

Ове године за ову манифестацију влада велико интересовање гостију, како из Србије, тако и из суседне Бугарске, а као и претходних година, стручни жири и публика имаће прилику да изаберу своје фаворите.

Братислав Златков, директор пиротске Туристичке организације, каже да је реч о значајној манифестацији која је уврштена у Календар туристичких дешавања Туристичке организације Србије.

Велико интересовање туриста за ову сајамску манифестацију

„Припремне активности су у току. Већи број прошлогодишњих излагача већ се пријавио, а имамо и нове који желе да нађу место на Сајму. Због ограничења капацитета и броја посетилаца број је ограничен на 40 штандова. Имамо велико интересовање, не само наших произвођача пиротске пеглане кобасице, већ и произвођача осталих сухомеснатих производа па смо били у дилеми да ли да их укључимо, јер ће нам бити потребни током године око организације сајмова везаних за храну. Цена карте је 400 дин, док је за организоване групе, које броје више од 30 чланова, карта 300 динара. Карте се продају у Туристичкој организацији и на билетарници Дома културе. Запажено је велико интересовање туриста из Бугарске. До сада имамо преко 1100 резревација, а 2000 карата намењено је продаји”, каже Златков.

Током Сајма биће организовани пропратни програми у просторијама Омладинског културног центра као што је промоција пиротске трпезе, филма о припреми старопланинских јела и изложба ћилима.

Организатори сајма су Удружење пиротске пеглане кобасице, Туристичка организација Пирот, Дом културе и Спортски центар, а под покровитељством Скупштине општине Пирот.

Промотер манифестације је глумац Милан Лане Гутовић.

Телефон за информације: 010/320-838, 010/320-839

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Извор: Кућа добрих вести/општина Пирот

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 20 јануар 2014 00:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија