Кућа Добрих Вести

Login

Отворена изложба о ЗОИ од Шамонија до Сочија

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1OLIMPIZAMMarkoDjordjevicNatasaJankovicMarkoStojanovicБЕОГРАД - Изложба „Зимске олимпијске игре до Шамонија до Сочија“ отворена је у Дому омладине Београда и трајаће до 31. јануара. Организовали су је Фонд спорта и олимпизма, Олимпијски комитет Србије и Дом омладине Београда.


Приказани су најзначајнији моменти из историје Зимских олимпијских игара, почев од првих у Шамонију 1924.  па све до предстојећих у Сочију од 7. до 23. фебруара.
- Један од основних циљева Фонда спорта и олимпизма јесте чување и приказивање спортског и олимпијског наслеђа кроз изложбе. Мени је изузетно драго што смо после веома успешне изложбе посвећене летњим играма, организовали и изложбу посвећену Зимским олимпијским играма. Посетиоци имају прилику да сазнају нешто више о достигнућима наших олимпијаца и виде најзначајније експонате из фундуса Фонда спорта и олимпизма - рекла је директор Фонда спорта и олимпизма, Наташа Јанковић.
Директор Дома омладине Београда, Марко Стојановић, пожелео је добродошлицу и позвао младе да чешће долазе у Дом омладине, јер је то и њихова кућа:
- Не могу сви да буду врхунски спортисти и да освајају медаље на Олимпијским играма и Светским првенствима, али свако од вас може да буде врхунски навијач и да навија за Србију!
Изложбу је свечано отворио бивши олимпијац у алпском скијању Марко Ђорђевић, учесник Зимских олимпијских игара у Нагану 1998. и Солт Лејк Ситију 2002:
- Учешће на Олимпијским играма је најлепши осећај који спортиста у свом животу може да доживи. Свима вама који се бавите спортом желим да искусите ово задовољство када представљате своју земљу на Играма.
После свечаног отварања, за најмлађе посетиоце организован је „Зимски олимпијски час“, а малишани су имали прилике да стекну знања о историји Зимских олимпијских игара, олимпијским вредностима и знаменитим олимпијцима.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 јануар 2014 18:36
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија