Кућа Добрих Вести

Login

Милица Мандић предала заставу Миланку Петровићу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1OKSTIMSAZASTAVOMБЕОГРАД - Милица Мандић, олимпијска шампионка у теквондоу из Лондона 2012. која је носила српску заставу на свечаном затварању летњих Олимпијских игара, предала је на свечаности у хотелу „Краун плаза“ у Београду тробојку Миланку Петровићу олимпијцу у два спорта (биатлону и смучарском трчању) који ће је ностити на свечаном отварању зимских Олимпијских игара у Сочију (7.- 23. фебруар).


- Припала ми је велика част и надам се да ћу резултатима у Сочију оправдати указано поверење. Говорим у име целог олимпијског тима Србије, када кажем да ћемо уложити максимум да испунимо ваша очекивања - рекао је Миланко Петровић.
Представљена је и опрема рускоог прозвођача Боско у којој ће се такмичити и проћи у свечаном дефилеу на отварању олимпијци Србије. У улози манекена били су  такмичарка у смучању на дастци Нина Мицић, чланови боба – двоседа Вук Рађеновић и Александар Бундало, такмичар у алпском смучању Марко Вукићевић, смучари - тркачи Ивана Ковачевић и Рејхан Шмрковић, као и биатлонац и смучар – тркач Миланко Петровић. На писти, подршку су им пружиле власнице олимпијских медаља из Лондона Милица Мандић (теквондо) и Ивана Максимовић (стрељаштво).
Бројним угледним званицама добродошлицу је пожелео Ђорђе Вишацки генерални секретар ОКС:
1OKSMANDICIPETROVIC- Ово је диван завршетак четворогдишњег циклуса који смо почели после Олимпијских игара у Ванкуверу 2010. Имамо прилику да пожелимо срећу нашим спортистима у Сочију, да још једном представе Србију на прави начин. Захваљујем се свима онима који су стајали уз олимпијски тим Србије на овом путу, пре свега Министарству омладине и спорта које је кроз наше програме обезбедило све што је било потребно да се спортисти припреме као и члановима спонзорског пула ОКС који су дали овим програмима сигурност и омогућили нашим спортистима да буду део светске олимпијске породице.
Србију ће на зимским Олимпијским  играма у Сочију представљати осморо спортиста у пет спортова: Невена Игњатовић и Марко Вукићевић (алпско смучање), Ивана Ковачевић, Рејхан Шмрковић и Миланко Петровић (смучарско трчање), Миланко Петровић (биатлон), Нина Мицић (смучање на дасци), Вук Рађеновић и Александар Бундало (боб).
Олимпијски тим Србије путује из Београда за Сочи 3. фебруара у 18,30 чартер летом који је обезбедила компанија „Путеви Ужице“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 04 фебруар 2014 12:04
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија