Кућа Добрих Вести

Login

Јовани Црногорац девет светских бодова на Кипру

Оцените овај чланак
(0 гласова)
Извор: Кућа добрих вести

maric-djurdjic-crnogoracНИКОЗИЈА - Млада репрезентативка у планинском бициклизму  БК Нови Сад Јована Црнограц, у мајици турске екипе „Салкано тим“,  освојила је 32. место у генералном пласману  у конкуренцији 45 бициклисткиња у етапној трци „Саншајн куп“,  у високој ХЦ категорији и зарадила девет светских бодова!

Ово је други пут у новој сезони да она осваја светске бодове. На трци Ц 1 у Истанбулу  средином фебруара, Црногорац је заузела седмо место, што јој је донело 16 поена за светску ранг листу. Прошле године је била 83. на светској ранг листи са 282 бода, што је најбољи пласман у историји срспског женског бициклизма.

Српски шампион Бојан Ђурђић из крагујевачког Радничког, такође члан „Салкано тима“ имао је у последњој, трећој етапи трке дефект у првом кругу, заостао је и завршио на крају на 78. месту. На спусту, Алекса Марић (Црвена звезда) српски шампион до 23 године и члан „Салкано тима“, је пао на лице и у болници су му ставили 14 шавова на усну коју је расекао.

Били су јако уморни од друге етапе када су мушарци возили 43,5 километара, а даме 39 км – каже Немања Вајс селектор Србије за планински бициклизам и члан стручног штаба „Салкано тима“. – Срећа у несрећи је да Марић није ништа поломио и сигуран сам да ће се опоравати у наредних седам дана колико ћемо још провести на Кипру и да ће стартовати идућег викенда у трци Ц 1 категорије, такође у оквиру „Саншајн купа“.

У трци на Кипру славили су светски шампион  Чех Јарослав Хулхави и Данкиња Аника Лингвад.

После Кипра, екипа се сели у Израел где ће наставити припреме. План је да учествују на две јаке трке категорије Ц 2  и то 9. и 10. марта и потом 16. и 17. марта.

У Истанбулу у првој трци сезоне, Алекса Марић заузео је одлично друго место у трци до 23 године и освојио је нових десет  светских бодова. Бојан Ђурђић је на Босфору у елити био 12. и уписао нових шест УЦИ бодова.

Интернационалном   “Салкано тиму” спонзор  је турска фабрика бицикала Салкано, највећа у региону! У екипи су и још две Словенке, Тања Жакељ некадашња светска првакиња до 23 године која је осма на светској ранг листи  и Нина Хомовец, Белгијанка Фабри Мелс, и Турци Хамза Канзис, Бајрам Ероглу и Јусуф Чабак. У вођству екипе  је и  Словенац Лука Кодра.
Кључне речи: планински бициклизам, Кипар, фабрика бицикала Салкано, Истанбул, Салкано тим, Израел,


Последњи пут измењено четвртак, 30 август 2012 16:49
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија