Кућа Добрих Вести

Login

Отворен Сајам туризма

Оцените овај чланак
(3 гласова)

sajammmmmБЕОГРАД - Међународни сајам туризма свечано је данас отворен на Београдском сајму а јединствена порука организатора је да је туризам велика шанса за економски развој, грана која даје рекордне приходе те да је треба даље развијати.

Да ли ће надлежни ову поруку преточити у конкретна дела и пројекте остаје да се види. Чињеница је да нема довољно средстава али се кроз јавно-приватна партнерства, концесије и стратешка партнерства, препуштање менаџмента и управљања способним менаџерима могу обезбедити услови за раст прихода од туризма.

Министар регионалног развоја и локалне самоуправе и вршилац функције министра привреде Игор Мировић је отварајући Сајам рекао да је Србија прошле године од туризма имала рекордне приходе од милијарду долара и да очекује даљи раст те привредне гране.
Он је, подсећајући да је у туризму у свету запослено највише људи, сваки десети радник, оценио да су инвестиције у тој области прилика да се смањи незапосленост у Србији.
„У Србији су покренути велики и важни међународни пројекти, они су гарант економског напретка, и зато од Владе захтевамо брз и енергичан даљи развој туризма, рекао је председник Скупштине“, рекао је председник Скупштине Србије Небојша Стефановић који је такође присуствовао отврању Сајма туризма.

Индонезију, која је земља партнер овогодишњег Сајма туризма, представио је Сапта Нирвандар, заменик министра туризма и креативне економије.

„Овогодишњи Сајам туризма поклапа се са 60 година од успостављања диполоматских односа Србије и Индонезије и велика нам је част што смо земља партнер, посебно што смо прва азијска земља која се нашла у тој улози. Уз туристичке потенцијале представићемо и нашу културу и традицију. Туризам је подстрек и за развој осталих привредних грана, а посебно је важан за трговину и инвестиције. Индонезија жели да Србија постане дистрибутивни, трговински и логистички центар за овај део Европе“, рекао је Сапта Нирвандар.

Поред овог отворена су још три сајма – вина, хотелско-угоститељске опреме и сувенира. Под паролом „Испуњавамо жеље“ ове манифестације трају до недеље, 2. марта.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 фебруар 2014 22:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија