Кућа Добрих Вести

Login

Омладинке почињу битку за светске медаље у Брну

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1brnootvaranjepredsednikfiknbcssvajkardlevoiomladinskeselekcijesrbijeБРНО - Борба за омладинске медаље на Шампионату света у Брну почеће у среду 14. маја екипним надметањем јуниорки! Селектор Јулијана Вукадиновић одлучила се за овај састав: Маја Ђукић (почиње у 8,40), Кристина Љубенковић (у 11,00), Хермина Лукач (у 13,20), Јована Стантић (у 15,40), Ксенија Милосав (у 16,50) и Весна Бошков (у 19,10). Резерве су Санела Милосав и Нина Каћански. Први блок је од 7,30 часова.


Јуниори, који бране светску титулу, ће играти екипни део 15. маја. Селектор Војко Павловић ће у уторак саопштити састав, а на располагању има Роберта Ерњешија,  Марка Антића, Игора Ковачића, Милорада Војновића, Радована Влајкова, Алена Кујунџића, Давида Лаиншчака и Балажа Ковача.
Обављен је и жреб за микс парове, мушке и женске тандеме и спринт.
Србија је у миксу  за противнике добила Естонију.
У женским тандемима први пар Србије играће са другим паром Хрватске, а други пар Србије са трећим паром Аустрије. Код омладинаца, два наша тандема играће против Чешке, односно Италије.
У спринту за јуниорке, Србије је добила три места: Србија 1 – Словачка 1, Србија 2 – Словенија 1 и Француска 1 - Србија 3.
Јуниори имају само једно место у спринту и противник нашем омладинцу биће први „пик“ Аустрије.
- Ова селекција је са огромним потенцијалом и ако крене како треба биће пријатних изненађења – уверена је Јулијана Вукадиновић селектор омладинки. – Што се тиче жреба, тешко је прогнозирати јер и ту има тактизирања на противничкој страни и све је, често, велика лутрија.
1brnootvaranjekovacimilosav2Војко Павловић сматра да смо имали добар жреб само у миксу:
- Ту нас је једино погледала срећа. Неверовано да нисмо ни једном извучни из бубња да наши играчи и играчице попуне упражњена места због отказа БиХ! Као да у куглицама није било имена Србије. У тандемима имамо тешког противника, домаћина,  ако прођу кроз то минско поље ићи ће на победника из дуела Пољске и другог тандема Чешке, значи поново на домаћина! Наш други тандем, реално, треба да прође Италијане, потом иде на бољег из сусрета Аустријанца и Француза и ту је, чини се, отворен пут ка самом врху. Тешко ће бити у спринту, Аустријанци имају Ратмајера који је сјајан играч, али мислим да ће калкулисати и да неће ризиковати да га ставе против нашег најбољег играча, већ ће он „побећи“ на другог ривала јер имају чак три места.
Тандеми ће играти 16. маја, микс тандеми 17. маја када ће се играти и спринт.  Појединачни део Шампионата света за јуниорке и јуниоре је 18. маја. Играће по 24 куглашице и куглаша са најбољим резутатима из екипног дела. За медаље у комбинацији рачунаће се резултат из екипног дела и појединачног финала.
Зигфрид Швајкард, председник Међународне  куглашке федерације (ФИК НБЦ) свечано је отворио Шампионат света за омладинце а учеснике и госте поздравио је, између осталих, и председник Чешког куглашког савеза Петр Ванура.
У свечаном дефилеу били су Ксенија Милосав и Балаж Ковач који је носио заставу Србије.
 У име судијског жирија заклетву је положио српски интернационалац из Београда Драги Штиковац, помоћник главног судије Милана Митровића (Словенија).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 13 мај 2014 22:55
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија